ροή ειδήσεων

Αντιπαραγωγικό το επίδομα ανεργίας σύμφωνα με την ΝΔ


Αντιδράσεις σήκωσε η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, ότι οι Έλληνες περιμένουν το δώρο Χριστουγέννων και πως πρέπει να σταματήσει αυτό. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Κώστας Δέρβος απαντώντας σε σχετική ερώτηση την Κυριακή στο KONTRA NEWS, αμφισβήτησε το επίδομα ανεργίας, με το επιχείρημα ότι ενισχύει την αντιπαραγωγικότητα.

«Πολλές φορές ήταν προτιμότερο να επιδοτείται η ανεργία παρά η εργασία και για αυτό εκατοντάδες χιλιάδες νέοι παραμένουν άνεργοι περιμένοντας ένα επίδομα ανεργίας για να ζήσουν παίρνοντας 100 και 200 ευρώ από τις γιαγιάδες και παππούδες για να τα βγάλουν πέρα. Οι νέοι προτιμούν να μην εργαστούν διότι υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας και γίνεται πιο θελκτική η κατάσταση αυτή με τα επιδόματα ανεργίας παρά να μπουν σε μια εργασία. Καλύτερα θα ήταν να επιδοτείται η εργασία» δήλωσε ο κ. Δέρβος.

Επιπλέον, δήλωσε πως «η αύξηση του κατώτατου μισθού αυξήθηκε 6 ευρώ στην τσέπη του εργαζομένου ενώ για τον εργοδότη κόστισε 70 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται ένας νέος επιχειρηματίας να τζιράρει 100 ευρώ και τα σχεδόν 80 ευρώ να τα δίνει στο κράτος για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *