ροή ειδήσεων

Κ. Γιαννόπουλος: Να χτίσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο που θα συντρίψει την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ



Τους συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, κυρίως από την Αττική, «οι οποίοι μεσοβδόμαδα παράτησαν ακόμα μια φορά το μεροκάματο, τις οικογένειές τους, για να έρθουν σε άλλη μια γωνιά της Ελλάδας, ακολουθώντας τους εργατοπατέρες, τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ που προσπαθεί πάση θυσία, κινητοποιώντας απίστευτους μηχανισμούς, να επιβάλει νόθους και εργοδότες στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος» χαιρέτισε στη συγκέντρωση στο Ρόδο ο Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Και πρόσθεσε:

«Οι συναγωνιστές από τη Ρόδο πρόσφεραν χωρίς δεύτερη σκέψη τα σπίτια τους για να τους φιλοξενήσουν, οργάνωσαν τη σίτιση, τη μεταφορά τους.

Αυτή είναι η απάντηση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που αναρωτιέται ποιος πληρώνει για να μετακινούνται οι εργαζόμενοι και να τους χαλάνε τη σούπα... Οι εργάτες πληρώνουν. Γιατί ξέρουν ότι αυτά τα χρήματα πιάνουν τόπο, μεταφράζονται σε αγώνες, δεν μπαίνουν ούτε σε τσέπες ούτε γίνονται πολυτελή ζωή. Παίρνοντας μέρος στην οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ. Και εδώ στη Ρόδο. Με ζωντανά συνδικάτα, στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ξεπερνώντας τεράστιες δυσκολίες και οικονομικές, την ίδια στιγμή που η ΓΣΕΕ διαχειρίζεται προϋπολογισμούς εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ που βρίσκονται εδώ και μέρες στο νησί μας, μαζί με τα ντόπια στελέχη, έχουν οργώσει τους χώρους δουλειάς. Κουβεντιάζουν και τα προβλήματα, αλλά εξηγούν και στους εργαζόμενους τις εξελίξεις στο εσωτερικό και στην ηγεσία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Γνωρίζουν βέβαια οι εργαζόμενοι κι εδώ στην περιοχή μας, ξέρουν και ποιο είναι το ΠΑΜΕ, ξέρουν και ποια είναι η άλλη πλευρά.

“Δεν έχουμε Σωματείο”, έλεγαν χαρακτηριστικά οι οικοδόμοι στις περιοδείες. Παρακολουθώντας με οργή τον πρόεδρο, εντελώς ξετσίπωτα, πετώντας και το τελευταίο φύλλο συκής, να κατεβαίνει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων. Του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου διεξάγεται το υποτιθέμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ και έχουν μετατρέψει σε φρούριο.

Αντίστοιχα η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, του μεγαλύτερου κλάδου της περιοχής, που φτάνει τις 25.000 εργαζόμενους στο νησί της Ρόδου, αντί να οργανώνει την πάλη, τη διεκδίκηση των εργαζομένων, οι οποίοι στην κυριολεξία στενάζουν, επιδίδεται σε προεκλογικό αγώνα για να εκλέξει δήμαρχο το αφεντικό τους!

Δεν δίστασαν να παίξουν οι ίδιοι ρόλο στην πρόσληψη ύποπτων στοιχείων που τους φόρεσαν γιλεκάκια για να τους παρουσιάσουν σαν εργάτες που περιφρουρούν δήθεν το συνέδριο. Όταν οι ίδιοι ομολογούν ότι το μόνο που θέλουν είναι να στήσουν κάλπη.

Είναι πια εξόφθαλμο εντελώς ότι έχουν γίνει ένα αξεδιάλυτο κουβάρι, οι μεγαλοξενοδόχοι, η μεγαλοεργοδοσία γενικώς, με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τους μπράβους και τον κόσμο της νύχτας, το πολιτικό τους προσωπικό και την κυβέρνηση που τους παρέχει προστασία.

Αυτό το αποκρουστικό θέαμα στο "Rodos Palace", μεγαλοεργοδοσία και εργοδοτικές πλειοψηφίες στα συνδικάτα να οργανώνουν πώς θα φτάσουν στο στόχαστρο τους πραγματικούς αντιπροσώπους, τους εργάτες που λένε τέρμα η νοθεία, έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα, είναι ακριβώς αυτού του πράγματος έκφραση.




Ωστόσο, και εδώ στην περιοχή μας, συνδικαλιστές ακόμα και δικοί τους, δεμένοι σε ένα μηχανισμό με χίλια νήματα, έρχονται και μας ενημερώνουν, μας προειδοποιούν για τις βρωμιές τους, αναγνωρίζουν ότι έχουμε δίκιο.

Το μόνο που μένει είναι να κάνουν το βήμα, να συγκρουστούν, να κόψουν τους δεσμούς με αυτή την κατάσταση, να συναντηθούμε. Ας διαφωνούν μαζί μας, ας μη συμφωνούμε σε όλα. Εμείς τους υποσχόμαστε ότι ποτέ δεν θα τους βάλουμε απέναντι από τους εργάτες.

Εμείς τους καλούμε να είμαστε δίπλα εργάτης με εργάτη, να χτίσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο. Ένα μέτωπο που θα σαρώσει, θα συντρίψει την εργοδοσία, τους μηχανισμούς της. Και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα».

902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *