ροή ειδήσεων

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της Ρόδου

Χρυσοί Σκούφοι News & Tips powered by Barilla


«Noble Gourmet Restaurant»

Η Ρόδος, ένα από τα νησιά που έχτισαν το τουριστικό προφίλ της καλοκαιρινής Ελλάδας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε φάση επαναπροσδιορισμού της ταξιδιωτικής της ταυτότητας φρεσκάροντας την ξενοδοχειακή αλλά και την εστιατορική της σκηνή. Σε ανοδική τροχιά βρήκε το γαστρονομικό τοπίο στο νησί στα δημοφιλή παραλιακά θέρετρα και την Λίνδο η ομάδα των Χρυσών Σκούφων.

Στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο για το 2019 «Noble Gourmet Restaurant» στο «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα οι Ροδίτες σεφ Σταμάτης Μισομικές και Γιώργος Τρουμούχης πειραματίζονται με βάση τη μαγειρική παράδοση του νησιού, την επικαιροποιούν με επιτυχία και την παρουσιάζουν με σύγχρονες τεχνικές.

«Cesar»

Στη Λίνδο, πλάι στον πολυβραβευμένο «Μαυρίκο» όπου ο Δημήτρης Μαυρίκος εκπαιδεύει τους ουρανίσκους μας στο DNA της ροδίτικης κουζίνας, ανακατεύοντας φρέσκα υλικά ντόπιων μικρών παραγωγών και ιντριγκαδόρικα συστατικά, όπως είναι το πετιμέζι και το χαρουπόμελο, στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας διακρίθηκαν δύο ακόμη εστιατόρια. Το «Cesar», σε μια ρομαντική ταράτσα κάτω από την Ακρόπολη με θέα σε όλη τη Λίνδο, όπου ο νεαρός σεφ Σταύρος Κουστένης φέρνει τη σύγχρονη, φρέσκια όψη της ελληνικής κουζίνας στο τοπίο της τουριστικής Λίνδου, και το «Five Senses - Art Kouzina» στο ξενοδοχείο LINDOS BLU, Luxury Hotel & Suites, όπου ο σεφ Μανώλης Πλατέλλας δημιουργεί μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα με ισχυρές επιρροές από τη ροδίτική παράδοση όσον αφορά τα εδέσματα αλλά και με εξαιρετική χρήση γνωστών τοπικών υλικών από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σημαντικό για ένα τέτοιο νησί είναι, παράλληλα, το ότι δεν λείπουν και τα αυθεντικά ταβερνάκια που τιμούν την τοπική κουζίνα, όπως η «Παράγκα» στον Απόλλωνα και «Το Λημέρι του Ληστή» στα Προφύλια στο νότιο άκρο της Ρόδου - και τα δύο τιμήθηκαν φέτος για πρώτη φορά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *