ροή ειδήσεων

Ανθελληνικό παραλήρημα Τούρκου πρύτανη – Δεν θα πιστεύετε τι είπε για τη Δυτική Θράκη!



Οι προκλήσεις των Τούρκων κατά της χώρας μας είναι σχεδόν καθημερινές και αποκαλύπτουν τις δόλιες βλέψεις που έχουν οι γείτονές μας, οι οποίοι συνεχώς διεκδικούν παραχαράσσοντας, όπως και οι Σκοπιανοί, την ιστορική αλήθεια.

Στα εγκαίνια της εκδήλωσης ¨Δημοκρατία Δυτικής Θράκης του 1913 και Δρ. Σαδίκ Αχμέτ¨ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Κέντρου Εφαρμογών κι Ερευνών Τουρκικού Κόσμου, ο Σεγίτ Αϊντίν-καθηγητής και πρύτανης του πανεπιστημίου Κασταμονής, ανέφερε τα εξής απαράδεκτα και προκλητικά:

«Ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ ήταν ένας άνθρωπος του αγώνα με αγάπη για την πατρίδα, που εργάστηκε για να ακουστούν στον κόσμο τα δικαιώματα που αφαίρεσε η Ελλάδα από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και τα ντέρτια τους. Αγωνίστηκε για την επανάκτηση των αφαιρεθέντων δικαιωμάτων, ένας άνθρωπος και των ιδεών αλλά και της πολιτικής»!

Παράλληλα, ο Αϊντίν υπενθύμισε πως οι Οθωμανοί κυριαρχούσαν επί πολλούς αιώνες στη Δυτική Θράκη, τονίζοντας επίσης ότι, η περιοχή της Δυτικής Θράκης και των Βαλκανίων είναι μια αρχαία τουρκική πατρίδα και πρόσθεσε: «Οι μειονότητες που ζούσαν σε αυτή την περιοχή όπου κυριαρχούσαν επί αιώνες οι Οθωμανοί, υπό την επίδραση των μικρο-εθνικισμών άρχισαν από τον 18ο αιώνα να εξεγείρονται κατά των Τούρκων»…

Ο Αϊντίν ανέφερε πως στους Τούρκους που απέμειναν στη Δυτική Θράκη ασκούνται πιέσεις και συνέχισε λέγοντας:

«Στην περιοχή αυτή οι ομογενείς μας, από εκείνες τις ημερομηνίες και μετά, βίωσαν πολλές δυσκολίες με πρώτη τις πολιτικές αφομοίωσης. Και σήμερα αυτές οι πιέσεις και διώξεις συνεχίζονται. Ο αείμνηστος Δρ. Σαδίκ Αχμέτ ήταν ένας άνθρωπος του αγώνα με αγάπη για την πατρίδα, που εργάστηκε για να ακουστούν στον κόσμο τα δικαιώματα που αφαίρεσε η Ελλάδα από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και τα ντέρτια τους. Αγωνίστηκε για την επανάκτηση των αφαιρεθέντων δικαιωμάτων, ένας άνθρωπος και των ιδεών αλλά και της πολιτικής. Και καταπιεσμένος και γενναίος. Για αυτό κατέχει για εμάς μια εξαιρετική θέση».

Ο Αϊντίν είπε πως ο Σαδίκ Αχμέτ παρά το ότι εξελέγη βουλευτής το 1989, η εκλογή του ακυρώθηκε και πρόσθεσε: «Το 1995 δολοφονήθηκε διαμέσου ενός τροχαίου δυστυχήματος, αλλά οι ιδέες του και ο αγώνας του από εκείνη την μέρα έγινε παράδειγμα για όλους μας. Η ζωή του και τα ιδανικά του μακάρι να συνεχιστούν».

Ο Δρ. Ορχάν Καβουντζού-διευθυντής του Κέντρου Εφαρμογών κι Ερευνών Τουρκικού Κόσμου, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, αναφέρθηκε στα θέματα που υπάρχουν στη Δυτική Θράκη και λέγοντας:

«Οι αδερφοί μας εκεί με αποφασιστικότητα και πίστη, καταβάλλουν προσπάθεια για να υπερασπιστούν τον τουρκισμό και τις περιουσίες τους και να οδηγηθούν στο μέλλον. Σήμερα λοιπόν θα εξετάσουμε το πού βρισκόταν και πού έφτασε αυτός ο αγώνας¨.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *