ροή ειδήσεων

Όχι στην Ελλάδα, ναι στην Τουρκία λένε οι Βρετανοί τουρίστες λόγω Brexit



Λιγότερες ωστόσο είναι οι επιπτώσεις για την χώρα μας σε σχέση με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.



Εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Τουρκία οδηγεί τους βρετανούς τουρίστες η αβεβαιότητα του Brexit, σύμφωνα τουλάχιστον με πρόσφατη έρευνα της ForwardKeys, εταιρείας ανάλυσης των αεροπορικών κρατήσεων.

Ειδικότερα, οι βασικοί τουριστικοί προορισμοί της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η χώρα μας, έχουν πληγεί από την μείωση των κρατήσεων των βρετανών τουριστών. Η αμφιβολία του Brexit έχει σίγουρα επηρεάσει τα σχέδια διακοπών πολλών ανθρώπων. Στην Ισπανία οι κρατήσεις των βρετανών τουριστών υποχώρησαν κατά 7% εν συγκρίσει με το προηγούμενο έτος, στην Ελλάδα 2,7% στην Κύπρο 6,9% και στην Πορτογαλία 10,6%.

Εν αντιθέσει η ίδια αμφιβολία για το μέλλει γενέσθαι με την Βρετανία, στρέφει τους κατοίκους της χώρας σε προορισμούς εκτός ΕΕ. H αύξηση των ταξιδιών εκτός EΕ των Βρετανών τουριστών υπολογίζεται στο 14% με την Τουρκία και την Τυνησία να ηγούνται της ανόδου έχοντας αντικαταστήσει τις Βαλεαρίδες νήσους και τα Κανάρια. Στην περίπτωση της πρώτης μάλιστα την όλη συνθήκη ευνοεί και η υποτίμηση της τουρκικής λίρας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα πεντάστεροι προορισμοί να προσφέρονται σε ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ζήτηση της Τουρκίας κινείται ανοδικά κατά 31% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Εξίσου δυναμικά κινούνται και προορισμοί όπως Τζαμάικα και Αίγυπτος.



«Οι καλοκαιρινές κρατήσεις στην στις χώρες της ΕΕ είναι 4,6% λιγότερες από πέρυσι. Αντίστοιχα και οι κρατήσεις των κατοίκων των ευρωπαϊκών χωρών προς το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν αισθητά το πρώτο τρίμηνο του έτους» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ForwardKeys, Ολιβιέ Ποντί.

Το Λονδίνο παραμένει ελκυστικό για το Πάσχα

Παρότι βέβαια οι αεροπορικές κρατήσεις Ευρωπαίων πολιτών προς το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί, η περίοδος του Πάσχα δεν δείχνει να επηρεάζεται, με τις κρατήσεις να παραμένουν αυξημένες κατά 7,7%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *