επικαιρότητα

Έρευνα-σοκ για τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης DΤα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μία ασφαλή λύση για καλή υγεία
«Tα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν αποτελέσμα και η λήψη ορισμένων μπορεί να αυξήσει ακόμη και τον κίνδυνο θανάτου από τον καρκίνο», προειδοποιεί Αμερικανός καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Tufts της Μασαχουσέτης.

Η αμερικανική μελέτη έδειξε ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου και της βιταμίνης D σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».


Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μία ασφαλή λύση για καλή υγεία. Η υγιεινή διατροφή και το life style είναι το «κλειδί» για μία καλή υγεία, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες. «Δεν μπορείτε να μετατρέψετε μια κακή διατροφή σε μια καλή διατροφή με μία χούφτα χάπια», προειδοποιεί ο επικεφαλής της έρευνας.

Ωστόσο, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η λήψη συμπληρωμάτων έχει ελάχιστη επίδραση στον οργανισμό και μόνο τα θρεπτικά συστατικά που εμπεριέχονται στις τροφές, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες θανάτου.


Στην πραγματικότητα, ορισμένα συμπληρώματα - όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη D - συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου.

Η μελέτη, η οποία επικεντρώθηκε σε δεδομένα από περισσότερους από 27.000 ενήλικες στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα - αλλά όχι τα συμπληρώματα - συνδέονται γενικά με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts συνέκριναν τη λήψη διαφόρων θρεπτικών ουσιών με ποσοστά θανάτου από όλες τις αιτίες, καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο.

Τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι η επαρκής κατανάλωση βιταμινών Α και Κ καθώς και μαγνησίου και ψευδαργύρου, μείωνε τον κίνδυνο θανάτου.

Αυτό όμως αφορούσε ορισμένα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα - αλλά όχι σε συμπληρώματα.

Για τους επιστήμονες, οι καταναλωτές θα μπορούσαν άθελά τους να βρεθούν σε μεγαλύτερο κίνδυνο, λαμβάνοντας συμπληρώματα ασβεστίου υψηλότερα από χίλια mg την ημέρα.

Για τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Fang Fang Zhang: «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν τα θρεπτικά συστατικά των τροφών και η πηγή τους στα αποτελέσματα της ανθρώπινης υγείας, ιδιαίτερα αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για τον οργανισμό».

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Ήθελα να μάθω αφού η προκήρυξη 3Κ/2018 έχει δια Νόμου εξαιρεθεί από τις οποιαδήποτε εκλογές, ώστε μέσα σε ένα τρίμηνο μέχρι 10/09/2019, οι διορισμένοι να είναι στις θέσεις τους κανονικά, ο Δήμος έχει ορκίσει μόνο τους 30 οι οποίοι εργάζονται από τις αρχές του μήνα, έχουν τους υπόλοιπους σε αναμονή;

M M S

M M S
Αναγνώστης: Γι αυτό έχει κάτι κάνεις να πει;;;;;.....προάγει πολιτισμό;;;;;καθαριότητα;;;;;; υπηρεσίες στον πολίτη;;;;;;; Η αυθερεσια σε όλο της το μεγαλείο.....τα σχόλια δικά σας....περιμένω αν ιδρώσει το αυτί κανενός....

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης