ροή ειδήσεων

Τσίπρας: Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 κυβερνούσα με τα χέρια δεμένα πίσω



Κλεμμένες ή από μυστική υπηρεσία οι φωτογραφίες στο σκάφο, δήλωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra 24 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την ομιλία του στο Αγρίνιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις, βάσει των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετές μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «εγώ έχω συνηθίσει να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη».


Αναφερόμενος στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παροχές που ψήφισε πριν από λίγες ημέρες η Βουλή είπε ότι «δεν τα πιστεύει. Αναγκάζεται να τα ψηφίσει γιατί αν δεν τα ψήφιζε θα είχε πρόβλημα όχι να φτάσει μέχρι τις κάλπες, αλλά και να κυκλοφορήσει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ». «Κύριο μέλημά μου είναι να ευημερούν οι πολίτες και όχι οι αριθμοί. Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 κυβερνούσα με τα χέρια δεμένα πίσω», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι οι δανειστές επέβαλλαν τις πολιτικές τους, «κάποιες φορές προτείνοντας ανοησίες», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Βεβαίως συμβιβαστήκαμε και δεχτήκαμε παράλογα πράγματα αλλά οι άλλοι (σ.σ. εννοεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις) επέβαλλαν 60 δις μέτρα κι εμείς 6», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας fake news τα 100 δις ευρώ που υποστηρίζει η αντιπολίτευση πως επιβάρυνε τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ερώτηση γιατί δεν υπερψηφίζει τη ρελάνς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αφορολόγητο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «επειδή είναι αστεία αυτή η ρελάνς. Θα ήταν σα να παραβιάζω ανοιχτή πόρτα. Το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση αυτού του μέτρου, θα το αποφασίσω εγώ, δεν θα το αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης. Τώρα, θα ψηφίσει μαζί μου την 13η σύνταξη και κάθε πράγμα στον καιρό του».

Αναφορικά με τα σενάρια που συνδέουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, ο πρωθυπουργός είπε: «Κυριακή κοντή γιορτή. Δε θα μπω εγώ στην σεναριολογία. Θα επαναλάβω όμως το εξής: Έτσι όπως σήκωσε τους τόνους η αντιπολίτευση και μίλησε για προεκλογικά δώρα, η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα. Πρέπει να ξέρει ο συνταξιούχος ότι η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα βάλει στην κάλπη. Θα υπάρξει θέμα αν δεν το κάνει, δεν το αμφισβητώ, γιατί θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στα μέτρα ελάφρυνσης. Εάν αποδοκιμαστεί αυτό το σχέδιο που κατέθεσα στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα άλλο σχέδιο στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη, το οποίο δεν του ξεφεύγει τυχαία. Θα έχει μετά τη λαϊκή εντολή να πει «εγώ τα είπα». Πέρα από την ευθύνη του πρωθυπουργού, την οποία αναλαμβάνω, ας καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει και η ευθύνη του πολίτη και κρίνεται απέναντι στην συνείδησή του».

Αναφερόμενος σε όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον πατέρα του και τις σχέσεις του με τη χούντα, είπε: «Ο ελληνικός λαός κατάλαβε την ένδεια των επιχειρημάτων του κ. Μητσοτάκη. Έφτασε να διαδίδει ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες για έναν άνθρωπο που δεν είναι καν στη ζωή. Για έναν άνθρωπο που δεν είχε δημόσια παρουσία για να έχει ο λαός μια εικόνα για την περπατησιά του και βρέθηκα απολογούμενος εγώ. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε επίπεδο αρχηγού. Και είδα και τον ευρωβουλευτή του την άλλη μέρα, δεν έχει πάτο αυτή η ιστορία, να βγαίνει στην τηλεόραση και να δείχνει μια φωτογραφία από την δικτατορία και να λέει ότι είναι ο πατέρας μου, ενώ ήξερε ότι ήταν ψέματα».

Κλεμμένες ή από μυστικές υπηρεσίες οι φωτογραφίες από το σκάφος

Για το θέμα των φωτογραφιών του από τις διακοπές στο κότερο γνωστού επιχειρηματία, μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο πρωθυπουργός μίλησε για «κλεμμένες φωτογραφίες» και για «ενδεχόμενο εμπλοκής μυστικών υπηρεσιών». «Τι ακριβώς ήθελαν να δείξουν με αυτό; Με το πρώτο ήθελαν να δείξουν ότι έλα μωρέ όλοι ίδιοι είμαστε. Και με αυτό το ίδιο, να δείξουν ότι έλα μωρέ ίδιοι είμαστε. Ότι εμείς έχουμε τη βίλα στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο, αλλά κι εσύ κάνεις διακοπές στο κότερο. Η ζωή του καθενός είναι διάφανη. Η δική μου ζωή δε χρειάζεται φωτογραφίες για να δει κανείς πώς ζω. Ο καθένας βλέπει αν είναι πολυτέλεια ή δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Η επιλογή μου να είμαι όχι σε κάποιο καναλάρχη, αλλά σε ένα συνεργάτη μου. Κάποιοι που βλέπουν ως marketing όλη τη ζωή τους και βγάζουν σε tweet και στο Instagram ακόμα και τα παιδιά τους, εγώ αυτό δεν το κάνω. Σε νοίκι ζω, στην Κυψέλη, το ξέρει ο ελληνικός λαός. Και αυτή η αθλιότητα, όπως αυτή με τον πατέρα μου, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στη ΝΔ και στις προηγούμενες κυβερνήσεις


Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «λεηλάτησαν την οικονομία και την κοινωνία και δεν έφεραν πλεόνασμα γιατί είχαν ρεμούλα και διαπλοκή, δεν επικέντρωσαν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άφησαν ανεξέλεγκτη την αγορά εργασίας και δεν είχαμε μείωση της ανεργίας».

Όταν ο ίδιος ανέλαβε πρωθυπουργός είπε ότι «δεν υπήρχε σάλιο στα δημόσια ταμεία», διότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν σχεδιάσει την «αριστερή παρένθεση» και άδειασαν τα αποθεματικά.

Για τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Κέρδισα κύρος και αξιοπιστία. Ποτέ δεν έγινα το αγαπημένο παιδί των Βρυξελλών. Κατέκτησα σημαντικούς φίλους και στη δεξιά και σημαντικές συμμαχίες στις προοδευτικές δυνάμεις».

Επανέλαβε ότι επιλογή του είναι η εξάντληση της τετραετίας και σημείωσε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα είναι καθοριστικό για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, γιατί είναι, ούτως ή άλλως, πολύ κοντά.




Σε ερώτηση με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί για να φτιάξει κυβέρνηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε πως με το ισχύον εκλογικό σύστημα το πρώτο κόμμα δεν θα χρειαστεί πολλούς βουλευτές για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τα περί «νοθείας» στις ευρωεκλογές, που είπε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως την εικόνα του ρεύματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την έχουν και στο επιτελείο της Ν.Δ. και ψάχνουν να βρουν από τώρα τις αιτίες και τις δικαιολογίες. «Ήταν μεγάλη η ανοησία αυτό που έκανε ο κ. Αυγενάκης. Το κατάλαβε ο κ. Μητσοτάκης και τον άδειασε την επόμενη μέρα. Με τους θεσμούς δεν πρέπει να παίζουμε», παρατήρησε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/5/19 08:35

    Φαντάσου μέχρι τώρα μας κυβερνούσε με δεμένα χέρια και μας κατακλέψες αν σου τα λύσουν κιόλας τι θα μας κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *