ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο διεξάγεται το Πανελλήνιο συνέδριο Νοσηλευτικής 8 – 11 Μαΐου.



Την εβδομάδα αυτή θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας το 12ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς, ότι η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας επέλεξε τη Ρόδο, ως τόπο διεξαγωγής ενός επιστημονικού συνεδρίου Πανελλήνιας εμβέλειας που είναι από τα μεγαλύτερα συνέδρια στο χώρο της υγείας, με περίπου 3.000 συμμετέχοντες.

Σε μία χώρα όπου υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση στα νοσοκομειακά ιδρύματα όσον αφορά και το νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι νυν εργαζόμενοι να έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του λειτουργήματος που επιτελούν καθημερινά. Ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε χώρες όπως η Δανία, και η Νορβηγία, με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, η αναλογία των νοσηλευτών ανά χίλιους κατοίκους ανέρχεται σε 16,9 και 17,7 εργαζόμενους
ανά χίλιους κατοίκους αντίστοιχα, στην Ελλάδα αντιστοιχούν μόνο 3,3 νοσηλευτές, κατατάσσοντάς της στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Επιπλέον από τις 44.900 οργανικές θέσεις των νοσηλευτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων
του ΕΣΥ, καλυμμένες είναι μόνον οι 29.000, ενώ οι πραγματικές ανάγκες εκτιμάται ότι είναι τριπλάσιες.

Αν η υποστελέχωση είναι το χαρακτηριστικό σε όλες τις μονάδες της χώρας, εδώ
στα νησιά μας το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά των νοσηλευτών στη δημόσια υγεία αλλά και την τεράστια συνδρομή τους στο ιατρικό μας έργο, προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, την υγεία και ευημερία των ασθενών μας. Για το λόγο αυτό δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε αρωγοί
στις προσπάθειες της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας.

Εμείς θέτουμε δύο στόχους για την αναβάθμιση του συστήματος υγείας και της νοσηλευτικής:

Δημιουργία τμήματος Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο ή την Κάρπαθο και χορήγηση τίτλου ειδικότητας στους νοσηλευτές.

Επιπρόσθετα, να δίδεται μοριοδότηση εντοπιότητας αλλά και επιπλέον κίνητρα στους νοσηλευτές της περιοχής μας, που επιθυμούν να διοριστούν στο Ε.Σ.Υ.

Επίσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την οικονομική ενίσχυση της, προκειμένου διεξαχθεί το ως άνω συνέδριο που αποτελεί μέσο προβολής και διαφήμισης του τόπου μας.

Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία του 12ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου και ευελπιστούμε και στο μέλλον να φιλοξενήσουμε αντίστοιχα συνέδρια ή Επιστημονικές Ημερίδες που αφορούν την υγεία.


Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Ρ.

Ηλίας Ι. Τσέρκης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *