ροή ειδήσεων

Στη Χάλκη Αμερικανοί διπλωμάτες από την Άγκυρα




Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέπτονται σήμερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Αμερικανός υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων στην Άγκυρα Jeffery Hovenier και γενική πρόξενος στην Άγκυρα Jennifer Davis.



Η επίσκεψή τους τυγχάνει την πρώτη μέρα της συνεδρίασης στο Φανάρι όπου θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Τους Αμερικανούς διπλωμάτες θα υποδεχθεί η αδελφότητα της Θεολογικής σχολής αφού ο ηγούμενος της Αγίας Τριάδας και Μητροπολίτης Προύσης κ Ελπιδοφόρος απουσιάζει, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο.



Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί διπλωμάτες επισκέπτονται την ιστορική σχολή της Χάλκης αφού το θέμα της ειδικά τον τελευταίο καιρό βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων Ελλάδας, Άγκυρας.

Επίσης η σημερινή μέρα είναι σημαδιακή θα έλεγε κανείς αφού το Φανάρι ετοιμάζεται να εκλέξει νέο Αρχιεπίσκοπο στην Αμερική και για τη θέση αυτή είναι μεγάλο φαβορί ο Μητροπολίτης Προύσης κ Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδας στη Χάλκη και ο άνθρωπος που προώθησε πολύ το θέμα της επαναλειτουργίας της σχολής ξαναζωντανεύοντας κάθε σπιθαμή στο λόφο της Ελπίδας όπου βρίσκεται η Χάλκη στα Πριγκηπονήσια

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *