ροή ειδήσεων

Ξεκίνησε η μεγάλη παρέμβαση αναμόρφωσης και προστασίας της Κοιλάδας των Πεταλούδων



Νέα αναγκαία έργα οδοποιίας εκτελούνται στις Κοινότητες της Δ.Ε Καμείρου, και τα Βληχά.

Αναμορφώνεται η Κοιλάδα των Πεταλούδων, με τη σύμβαση έργου προϋπολογισμού 496.000 ευρώ, που υπέγραψε σήμερα 30/5/2019 ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο ανάδοχος εργολάβος της εταιρίας ΓΑΙΟΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ε.Ε., Σπυρίδων Ζαβιτσάνος.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη χρονικά, παρέμβαση προστασίας και ανάδειξης του σπάνιου βιότοπου που στοχεύει στην πλήρη αναμόρφωση του, με έργα που ξεκινούν άμεσα, εντός της Κοιλάδας αλλά και πέριξ αυτής. Το έργο έχει τίτλο «Επεμβάσεις για την προστασία και αναβάθμιση της Κοιλάδας Πεταλούδων του Δήμου Ρόδου» και εκτελείται με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου .

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν τα έργα «Βελτίωσης αγροτικών δρόμων Τοπικών Κοινοτήτων Διμυλιάς, Ελεούσας, Πλατανίων, Απολλώνων, Σαλάκου της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου» συνολικού προϋπολογισμού 609.000 ευρώ, που αφορά την ασφαλτόστρωση 6.470 μέτρων αγροτικής οδοποιίας σε καλλιεργήσιμες περιοχές. Το έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα των αγροτών της δημοτικής ενότητας Καμείρου και ο δήμος Ρόδου κατάφερε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. από το πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2014-2020.



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο «Ανάπλαση –Βελτίωση δημοτικής οδού, κατασκευή πεζοδρομίων, ανακατασκευή δικτύου δημοτικού φωτισμού και επισκευή του οδοστρώματος», στην τουριστική περιοχή των Βληχών, της δημοτικής ενότητας Λίνδίων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ και προ βλέπει την εκτέλεση εργασιών για την ανάπλασης του συνόλου της τουριστικής περιοχής.

Τέλος, με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ εκτελούνται οι εργασίες « υποθεμελίωσης του δημοτικού Σχολείου Αρχιπόλεως, για την αντιμετώπιση του φαινομένου των καθιζήσεων.

Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. «Δε σταματάμε να εργαζόμαστε»

«Ο δήμος Ρόδου είναι ένας «ζωντανός» οργανισμός. Δεν σταματούν οι υπηρεσίες και ο δήμαρχος να δουλεύουν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ούτε θα σταματήσουν μετά τις εκλογές να υλοποιούν το τεχνικό του πρόγραμμα» δήλωσε αναφορικά με τα τέσσερα νέα έργα που εκτελούνται ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς την εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων και ταυτόχρονα εντάσσουμε νέες προς χρηματοδότηση μελέτες. Χθες υποβάλλαμε συμπληρωματικά έγγραφα στο ΥΠΕΣ για την ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ των αντιπλημμυρικών έργων σε Λάρδο και Γεννάδι και του κολυμβητηρίου Ιαλυσού. Αναβαθμίζουμε καθημερινά, με έργα τη Ρόδο και αντιμετωπίζουμε με πρόγραμμα τις ανάγκες των πολιτών».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *