ροή ειδήσεων

"Θαλασσόλυκος": Δεκάδες τουρκικά πλοία βρίσκονται νοτίως της Ρόδου



Από χθες αργά το βράδυ μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ασκούνται στην ευρύτερη περιοχή νοτίως της Ρόδου στο πλαίσιο της τουρκικής αεροναυτικής άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Στο σενάριο αυτό της άσκησης μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζο) κοντά στο σημείο που το FIR Αθηνών ενώνεται με το FIR Λευκωσίας συμμετέχουν τουλάχιστον 15 τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια διαφόρων τύπων με τη συμμετοχή εναερίων μέσων.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τουρκικά ελικόπτερα απονιώνονταν και προσνιώνονταν από και προς τις φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που πλέουν στη θαλάσσια περιοχή με την Άγκυρα να επιχειρεί να ένα μήνυμα προς Ελλάδα και Κύπρο.

Παράλληλα η Τουρκία συνεχίζει τη ρητορική της πρόκλησης σε επίπεδο υπουργών καθώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στέλνει το μήνυμα ότι θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Πριν από τον Ακάρ, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, διαμήνυσε πως «η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός».

Μετά τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ ήταν σειρά του Φατίχ Ντονμέζ να προβεί σε δηλώσεις. Αυτός αναφέρθηκε πρωτίστως στο Γιαβούζ, διαμηνύοντας πως μόλις προστεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός του δεύτερου γεωτρύπανου που αγόρασε η Τουρκία, θα ξεκινήσει και αυτό σύντομα δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο.

Μέσα σε αυτό κλίμα συνεχίζονται και σήμερα οι πτήσεις τουρκικών ελικοπτέρων, στην ίδια θαλάσσια περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου παράλληλα με πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *