ροή ειδήσεων

Αλαλούμ με τους δικαστικούς αντιπροσώπους



Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Τις 45.000 πλησιάζουν οι διορισμοί τακτικών και αναπληρωματικών δικαστικών αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Όμως υπάρχει ένα "μικρό” τεχνικό πρόβλημα. Πολλοί δικηγόροι που έχουν κληθεί ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι, είτε βρίσκονται σε διακοπή, είτε σε αναστολή άσκησης του επαγγέλματος, ενώ αρκετοί ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, αναφέρουν στο Capital.gr, νομικοί κύκλοι.

Αυτό το "μικρό” τεχνικό πρόβλημα αφορά περισσότερους από 1.500 δικηγόρους αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Κάτι που ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των εκλογικών κέντρων, αφού μεγάλη μερίδα εξ αυτών δεν πρόκειται να παρουσιαστεί.

Σε ό,τι αφορά τώρα την αποζημίωση που θα λάβουν είναι ακατάσχετη και ανεκχώρητη και αυξημένη κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες κάλπες. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το ποσό που θα πληρώσει το κράτος στους αντιπροσώπους, εφόρους, επόπτες και δημοσίους υπαλλήλους θα αγγίξει το ποσό των 75 εκατ. ευρώ.

Η ημερήσια αποζημίωση, στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών έχει ορισθεί στα 140 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές στα 105 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης και στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών θα καταβληθεί το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.


Οι ημέρες αποζημίωσης για την Κυριακή 26 Μαΐου στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζονται στις 7, στους αναπληρωτές εφόρους στις 6, στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής εντός του νομού που υπηρετούν στις 6, στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής στις 3 ενώ για τους εκτός του Νομού καθορίζονται για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής στις 8, και στους αναπληρωτές στις 4.

Για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α’, Β1 Βορείου Τομέα, Β2 Δυτικού Τομέα και Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Α’ Ανατολικής Αττικής και Β’ Δυτικής Αττικής, Α’ και Β’ Πειραιά, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, καθορίζονται στις 9 ημέρες απασχόλησης, στους αναπληρωτές στις 3 ημέρες.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδος και Κως) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), και στα νησιά Ικαρία του Νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του Νομού Αττικής, Γαύδος του Νομού Χανίων, Σαμοθράκη του Νομού Έβρου, Θάσος του Νομού Καβάλας, Ψαρά και Οινούσσες του Νομού Χίου, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος του Νομού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση για 9 ημέρες λόγω συγκοινωνιακών δυσχερειών και στους αναπληρωτές για 4 ημέρες.



Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας, όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α και Β, ήτοι η ψηφοφορία θα διενεργηθεί ταυτόχρονα με τρεις ή τέσσερις κάλπες, καθορίζονται 10 ημέρες απασχόλησης και στους αναπληρωτές τους σε 3 ημέρες εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους Νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται 4 ημέρες.

Στους διοριζόμενους επόπτες εκλογών των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματείς αυτών και αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, οι οποίοι θα μεταβούν στις Πρεσβείες και στα Προξενεία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, κατά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου των Ελλήνων που διαμένουν σ’ αυτά, καταβάλλεται αποζημίωση και οδοιπορικά έξοδα.

Στους επόπτες αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καταβάλλεται ποσό 310 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης, στους γραμματείς 280 ευρώ και στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής 300 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *