ροή ειδήσεων

Φόλες κυανιούχου άλατος θάνατος για ανθρώπους και ζώα στη Ν. Ρόδο!



Με φόλες κυανιούχου άλατος έχει γεμίσει η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τις υπηρεσίες του Δασαρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα προχθές εντοπίστηκαν φόλες υδροκυανίου στην Απολακκιά και χθες στην Αρνίθα. Το φονικό δηλητήριο πέταξαν ασυνείδητοι, που από τη μανία και την επιθυμία τους να σκοτώσουν ζώα και δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο και ανθρώπους.

Πρόκειται για φόλες κυανιούχου άλατος (με δραστική ουσία το υδροκυάνιο), εξαιρετικά επικίνδυνο για όλα τα έμβια όντα: όταν έρχεται σε επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα οποιουδήποτε θηλαστικού, αυτό δρα παραλυτικά και επιφέρει τον θάνατο μέσα σε δύο λεπτά.

Δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισής του, καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο!
«Το δηλητήριο είναι θανάσιμα επικίνδυνο, ακόμα και με την απλή επαφή, πόσο μάλλον εισπνοή. Μια τέτοια αμπούλα σκοτώνει γαϊδούρι 250 κιλών σε 5 λεπτά. Και φυσικά ακόμα πιο γρήγορα έναν άνθρωπο», επισημαίνουν οι θηροφύλακες.

Από τη Διεύθυνση Δασών, έχει ξεκινήσει επιχείρηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς εγκυμονεί κίνδυνος για ανθρώπους και ζώα.

Όπως επισημαίνεται κάθε φορά που κάποιος πολίτης, εντοπίζει ένα σκεύασμα που δεν ταιριάζει με το φυσικό περιβάλλον, θα πρέπει να καλεί αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες (Διεύθυνση Δασών ) και να μην πλησιάσει, ούτε καν να περιεργαστεί, το συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *