ροή ειδήσεων

Σε ποια λιμάνια της χώρας βρίσκονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού;



Όχι σε ένα, όχι σε δύο αλλά σε 19 λιμάνια.

Επισκέψιμα για το κοινό θα είναι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στις 7 και 8 Ιουνίου, σε 19 νησιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει του Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) υπό τον τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης Κράτος».

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουνίου στο πλαίσιο της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019», πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν σε 19 λιμάνια του Αιγαίου Πελάγους, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνονται με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Τα λιμάνια στα οποία θα καταπλεύσουν τα πλοία είναι:

Αγαθονησίου
Αμοργού
Αστυπάλαιας
Καλύμνου
Καρπάθου
Κάσου
Κω
Λειψών
Μεγίστης
Νάξου
Νισύρου
Πάτμου
Ρόδου
Σητείας
Σύρου
Σύμης
Τήλου
Φούρνων
Χάλκης

Στόχος των εκδηλώσεων, σημειώνει το ΓΕΝ, είναι να ενισχυθούν «οι άρρηκτοι δεσμοί των Ελλήνων με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας».


Φέτος, ως κεντρική νήσος των εκδηλώσεων καθορίστηκε η Σύρος όπου το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στον Σαρωνικό Κόλπο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *