ροή ειδήσεων

Υπόθεση Τοπαλούδη – Δικάζεται και για το βιασμό 19χρονης ΑμΕΑ ο προφυλακισμένος για το φόνο της Ελένης



Κατά το στάδιο της απολογίας τους τόσο ο 19χρονος Αλβανός όσο και ο 23χρονος Ρομά που επίσης παραπέμπεται σε δίκη για την ίδια υπόθεση, αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες παρουσιάζοντας διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων.


Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό από κοινού, πράξη που φέρεται ότι τελέστηκε στη Ρόδο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, με θύμα 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, που επιδόθηκε χθες, 19χρονος Αλβανός και 23χρονος Ρομά.

Πρόκειται για τον 19χρονο Αλβανό που μαζί με 21χρονο Ροδίτη κατηγορούνται για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Μετά την άγρια δολοφονία, την 18η Νοεμβρίου 2018, της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος Μεσογειακών σπουδών, ο 19χρονος φέρεται να βίασε (την 1η Δεκεμβρίου 2018) μαζί με φίλο του, 23χρονο Ρομά, και 19χρονη κοπέλα ΑμΕΑ.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η dimokratiki.gr, θα δικαστούν βάσει της κατηγορίας πως με πρόθεση και κατόπιν μεταξύ τους συναπόφασης, με σωματική βία και με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου εξανάγκασαν άλλον σε συνουσία και σε άλλη ασελγή πράξη, τέλεσαν δε την πράξη τους αυτή όντες δύο τον αριθμό και ενεργώντας από κοινού.

Κατά το στάδιο της απολογίας τους ενώπιον της Ανακρίτριας οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες παρουσιάζοντας διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Ο μεν 23χρονος ισχυρίζεται ότι η συνεύρεση έγινε με τη συναίνεση της τελευταίας, αναιρώντας την προανακριτική του ομολογία και υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν προϊόν ξυλοδαρμού-βασανιστηρίων στα οποία τον υπέβαλαν οι αστυνομικοί.
Ο δε 19χρονος αρνείται πλήρως τόσο τη χρήση βίας όσο και την τέλεση οποιοσδήποτε ερωτικού περιεχομένου πράξης.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιάννης Χριστοδούλου και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής η δικηγόρος κ. Μαρία Κρικοπούλου.

lawandorder

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *