ροή ειδήσεων

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Βελτιώνεται η αγορά εργασίας, όχι οι αμοιβές



Ποια είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έτσι όπως την κατέγραψε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ - Τι λένε τα στελέχη για τις επιθέσεις του ΠΑΜΕ στα Συνέδρια της Συνομοσπονδίας

Η έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρουσιάστηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας κο Γεώργιο Αργείτη. Ουσιαστικά και όπως δήλωσε ο ίδιος "η έκθεση επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας" καθώς κι όπως ακολουθεί φαίνεται πως δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορεί να πει κανείς πως βγήκε από την κρίση. Ακόμη καταγράφεται πως υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στην αγορά εργασίας, τα οποία όμως δεν συνοδεύονται από την αύξηση στις αμοιβές οι οποίες δεν έχουν επιστρέψει σε φυσιολογικές συνθήκες. Εκτός από την πορεία της οικονομίας στη σημερινή συνάντηση έγινε αναφορά και στα επεισόδια που προκλήθηκαν σε δυο συνεδριάσεις της Συνομοσπονδίας, και πιο συγκεκριμένα στην Καλαμάτα και τη Ρόδο.



Αναλυτικά η έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Παρουσιάζοντας την έκθεση ο κος Αργείτης μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας λέγοντας "η αγορά εργασίας δείχνει σημάδια βελτίωσης, όχι όμως οι αμοιβές, που είναι σε έντονα μη κανονικές συνθήκες. Έχει μειωθεί η ανεργία, έχει αυξηθεί η απασχόληση λιγότερο ωστόσο, γιατί ένα μέρος της μείωσης της ανεργίας οφείλεται στη μετανάστευση κλπ. Ακόμη, οι θέσεις που δημιουργούνται δεν μας ικανοποιούν, διότι σε ένα μεγάλο μέρος είναι επισφαλείς, ενώ μικρότερο μέρος αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης. Τα ευρήματα γύρω από τη φτώχεια και την οικονομική ανισότητα δείχνουν ότι και εκεί υπάρχει μια βελτίωση γιατί έχει αυξηθεί η απασχόληση".

Ο κ. Αργείτης τόνισε σχετικά με τους δείκτες της οικονομίας "έχουμε κάποιους δείκτες που έχουν βελτιωθεί αλλά είμαστε μακριά από την προ κρίσης περίοδο. Η οικονομία είναι σε μια φάση σωρευτικής δυναμικής, θα κινείται σταδιακά, με ήπιο αλλά θετικό τρόπο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η δυναμική της οικονομίας είναι εύθραυστη και εξαιρετικά αβέβαιη. Μακάρι να γίνουν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις στο επόμενο διάστημα έτσι ώστε να πούμε ότι βγήκαμε οριστικά από την κρίση".



Σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών

Για τις επιθέσεις των μελών του ΠΑΜΕ στα συνέδρια της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα και στη Ρόδο, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι "αν το κόμμα μας μάς υποχρέωνε να κάνουμε μια οποιαδήποτε ενέργεια τέτοιου τύπου δεν θα την αποδεχόμασταν. Το πιθανότερο είναι να το φτύναμε, ακόμα και αν το είχαμε υπηρετήσει. Και το λέω αυτό γιατί δεχθήκαμε πολλές ανοίκειες επιθέσεις και ως οργάνωση και ως φυσικά πρόσωπα από όσους θέλουν να λέγονται κομμουνιστές. Αλλά εγώ επιμένω ότι είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας του κομμουνιστικού κόμματος ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με κομμουνισμό, προφανώς με ψεύτες έχει, με ανθρώπους οι οποίοι δε νομίζω ότι ξέρουν τον πρωταρχικό σκοπό της Δημοκρατίας και του ανθρωπισμού είτε ως ιδεολογία είτε ως πολιτική πρακτική". Όπως τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, για τα επεισόδια της Ρόδου "ένα τμήμα τους το έχει επιληφθεί η διεύθυνση εγκλημάτων της γενικής ασφάλειας, γίνονται και ταυτοποιήσεις προσώπων, αλλά υπερβαίνει αυτό που ζήσαμε στην Καλαμάτα".

Ολόκληρη η έκθεση εδώ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *