επικαιρότητα

Καθηγητής Γεωπολιτικής: Αν δεν επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, η επόμενη κίνησή της είναι να στείλει το γεωτρύπανο στο ΚαστελόριζοΤην εκτίμηση ότι «εάν η Τουρκία μείνει στο απυρόβλητο για τις ενέργειες τις οποίες κάνει στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα στείλει το σεισμογραφικό Barbaros στην περιοχή του πελάγους της Μεγίστης και η επόμενη κίνησή της είναι να στείλει το γεωτρύπανο», εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θεόδωρος Τσακίρης.


Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο κ. Τσακίρης υποστήριξε ότι«υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι υπάρχει δραστηριότητα γεώτρησης, οι Τούρκοι είναι συνεπείς σε αυτό που επιδιώκουν και λένε. Η ίδια η Τουρκία λέει ότι γίνεται γεώτρηση και αυτό την απογυμνώνει από οποιοδήποτε άλλοθι μπορεί να είχε αναφορικά με τις προθέσεις της και τις δραστηριότητές της. Είναι καλό που γίνονται αυτές οι δηλώσεις γιατί μπορούν να αξιοποιηθούν διπλωματικά από την Κύπρο και υποστηρικτικά από την Ελλάδα προκειμένου να επιδιωχθούν και να επιβληθούν κυρώσεις».
«Η βούληση, η πρόφαση, η τεκμηριωμένη τοποθέτηση της Τουρκίας ότι θέλει να κάνει γεώτρηση και ότι προχωρεί στην παραβίαση είναι δεδομένη από τη στιγμή που έχει κλειδώσει πάνω από το στόχο το γεωτρύπανο και από τη στιγμή που βλέπεις να πηγαινοέρχονται πλοία που πηγαινοφέρνουν υλικό για να γίνει γεώτρηση. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε εκφρασμένη βούληση και πρακτική εφαρμογή της τουρκικής απειλής. Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος να αμφισβητούμε την πρόκληση που γίνεται και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε ότι «Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρος αποτελεί ενιαίο στόχο και αν η Τουρκία μείνει στο απυρόβλητο για τις ενέργειες τις οποίες κάνει στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα στείλει το σεισμογραφικό Barbaros στην περιοχή του πελάγους της Μεγίστης, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που επίσης παραμένει ακαθόριστη και αν την αφήσουμε να κάνει κάτι τέτοιο, η επόμενη κίνησή της είναι να στείλει το γεωτρύπανο».

«Εάν φύγουμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χωρίς την απόφαση ότι θα ληφθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και χωρίς την τοποθέτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα ασκήσει βέτο, τότε θα είναι μία επικοινωνιακή διαχείριση και μία στρατηγική ήττα, την οποία η Τουρκία θα αξιοποιήσει προκειμένου να γίνει περισσότερο επιθετική νοτιότερα και στη θάλασσα και στην ξηρά», κατέληξε ο κ.Τσακίρης.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά