ροή ειδήσεων

Μετά την άδικη αποστρατεία του επανέρχεται σαν Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων ή Υπουργός Αμύνης



Γράφει ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

Οι πληροφορίες μου προέρχονται από λίαν υψηλόβαθμες πηγές στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό (οι οποίες επικοινωνούν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη).

Λόγω του πολύ «ευαίσθητου» θέματος αυτή την στιγμή δεν μπορώ ειλικρινά να αποδεσμεύσω κάτι παραπάνω. Επίσης κάποιες πολύ καλές πληροφορίες μου προέρχονται από υπολογίσιμους παράγοντες στο εξωτερικό.

Προφανώς κάτι τέτοιο μπορεί να λάβει χώρα εφόσον η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις Εθνικές Εκλογές, ενώ είναι ακόμα πιο σημαντικό, να επισημάνω, το αν θα έχει αυτοδυναμία. (Το πρώτο δείχνει να είναι υπό λογικές συνθήκες εμφανές, για το δεύτερο υπάρχουν και ευρύτεροι συσχετισμοί που έχουν συζητηθεί τουλάχιστον σε 7 πρεσβείες κρατών...).

Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ πέραν της λίαν σημαντικής στρατιωτικής επάρκειας, είναι κυρίως στρατιωτική - διπλωματική προσωπικότητα. Έχει γνώσεις - κύρος - αρκετά υπολογίσιμες γνωριμίες - επαγγελματισμό - ανθρωπιστικές ευαισθησίες και ήταν άδικη - από το κύκλωμα ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ - η αποστρατεία του.


Η διαφορά του με τους άλλους Αρχηγούς Επιτελείων και ανώτατους αξιωματικούς είναι «ημέρα με τη νύχτα». Σε ευρύτερο πλαίσιο έχει υψηλόβαθμες γνωριμίες σε Ευρω-Ατλαντικούς και Ευρω-κεντρικούς χώρους, ενώ είναι απαραίτητη η παρουσία του, αφού γνωρίζει τα εθνικά ζητήματα και δεν είναι «κάποιος ξεκάρφωτος που ανέλαβε κάποιο χώρο χωρίς να έχει ιδέα...». Έχει ασχοληθεί με DECISION MAKING PROCESS. Έχει συνδράμει στην αναβάθμιση των διμερών στρατιωτικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Έχει ασχοληθεί πολύ με την μέριμνα προσωπικού. Για τα ελληνικά δεδομένα από πολλούς θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος - αυτή την χρονική στιγμή - για το Υπουργείο ή για επαναφορά στην ενεργό υπηρεσία ως Α/ΓΕΕΘΑ. Έχει μια «επικοινωνιακή γραμμή αμεσότητας», όπως μου έλεγε προ ημερών κορυφαίο άτομο της χώρας μας.

Επειδή θα έχουμε πολύ σοβαρές εξελίξεις στις σχέσεις μας με την Τουρκία προσεχώς (πριν άλλα πιθανότατα αμέσως μετά τις εκλογές...), το Υπουργείο Άμυνας και τα επιτελεία θα πρέπει να είναι σε σοβαρά χέρια... Ειδικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και αναλύσεων προβλέπουν διάφορα... (δεν επιθυμώ τώρα να καταγράψω τι εκτιμούν...).

Λόγω της επί των ημερών του ως Α/ΓΕΣ αναβάθμισης της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας (μεταξύ των οποίων και η έλευση των ελικοπτέρων ΚΙΟWΑ στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας Στρατού), σε συνδυασμό με τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον λίαν προσεχώς νέο Αρχηγό του διακλαδικού Επιτελείου των ΗΠΑ, καθώς και με τον Αρχηγό του Σώματος των Πεζοναυτών, στην φάση που είναι τα πράγματα, ο Στρατηγός ε.α. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ μπορεί να προσφέρει και συνδράμει σε πολλά κεφάλαια των κρίσιμων εθνικών μας ζητημάτων.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, με την επικείμενη (εκτός πολύ απροόπτων εξελίξεων... γιατί δεν μπορούν στις Διεθνείς σχέσεις κλπ. ν’ αποκλειστούν διάφορα...) επικράτηση της ΝΔ, θα υπάρχουν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων... (τώρα σε πόσο διάστημα, θα κριθεί από διάφορα... Και υπόψιν, γίνεται λόγος για 3 από τα 4 γενικά Επιτελεία...). Επιτρέψτε μου, για προφανείς και αυστηρά προσωπικούς λόγους να μην μπορώ να αποδεσμεύσω περαιτέρω, ιδιαίτερα βαρύνουσες πληροφορίες και εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Πιθανότατα προσεχώς και ανάλογα των εξελίξεων.

(ΠΗΓΗ: Ε.Ω. 01/06/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *