ροή ειδήσεων

Για πρώτη φορά έπαθλο «Line Honours» στο Ράλι Αιγαίου



Από τις 19 έως και 29 Ιουλίου θα διεξαχθεί για 56η φορά το ιστορικό Ράλι Αιγαίου και για πρώτη φορά στην ιστορία του ιστιοπλοϊκού θεσμού, θα υπάρχει βραβείο «Line Honours», το οποίο θα απονεμηθεί στο σκάφος που θα κάνει τον μικρότερο συνολικό χρόνο σε όλη τη διαδρομή.

Το συγκεκριμένο έπαθλο υπάρχει στους περισσότερους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης και η απόφαση των διοργανωτών να το θεσπίσουν για τη μακροβιότερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της ανατολικής Μεσογείου, αναμένεται να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τα πληρώματα.

Η εφετινή διαδρομή είναι περίπου 400 ν.μ. και η Επιτροπή Αγώνα θα προσθέσει τον χρόνο που έκαναν τα σκάφη, ώστε να διασχίσουν κάθε μία από τις τέσσερεις διαδρομές που συνθέτουν τον αγώνα. Τα νησιά-σταθμοί της εφετινής διοργάνωσης θα είναι η Αστυπάλαια και η Μήλος.

Οι διοργανωτές με στόχο να κάνουν περισσότερο ενδιαφέρουσα τη διαδρομή και να αυξήσουν τις ιστιοδρομίες, καθόρισαν και δύο βαθμολογικές «πόρτες», η μία έξω από το Βαθύ της Σίφνου στη διαδρομή Φάληρο-Αστυπάλαια και η άλλη έξω από το λιμάνι της Σικίνου στη διαδρομή Αστυπάλαια-Μήλος, ενώ στην Αστυπάλαια θα διοργανωθεί και τοπική ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα η συνολική βαθμολογία του 56ου Ράλι Αιγαίου να προκύψει από 6 ιστιοδρομίες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *