ροή ειδήσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης στο STAR: Στα 750 ευρώ ο κατώτατος μισθός σε δύο χρόνια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR

Τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα και εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου εξέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, συντάχθηκε και πάλι στην εθνική γραμμή αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, ανέλυσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του στην οικονομία, το δημόσιο και την ασφάλεια.


Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ την τελευταία ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.


Σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα, είπε μιλώντας στο Star ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η Tουρκία, αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, είπε. Τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στο ΕΛΚ και σε κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχει αύριο με την κ. Μέρκελ.


Μίλησε για σιγουριά, αυτοπεποίθηση, και την ανάγκη για εθνική γραμμή. Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. «Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε».


Μητσοτάκης: Καλή επιχείρηση είναι αυτή που πληρώνει καλούς μισθούς

«Περιμένω από τις επιχειρήσεις να επενδύουν στη χώρα, να βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση. Καλή επιχείρηση είναι αυτή που πληρώνει καλούς μισθούς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εκτίμησε πως «πρέπει οι εργαζόμενοι να αισθάνονται συμμέτοχοι στην εταιρία όπου εργάζονται».

Για τις κινήσεις του την επομένη των εκλογών και εφόσον αναλάβει πρωθυπουργός μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα / Φωτογρφία: Eurokinissi

«Εχω την απαίτηση από τις εταιρίες να επιστρέψουν μέρος των εταιρικών καταθέσεών τους στην Ελλάδα» σημείωσε ωστόσο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, στις οποίες θα δώσει ελαφρύνσεις.


Στα 750 ευρώ ο κατώτατος μισθός σε δύο χρόνια

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης του ΑΕΠ τάχθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Σε δυο χρόνια θα μπορούσε να φθάσει τα 750 ευρώ, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Star.


«Σκοπός μας είναι εφόσον έχουμε δημοσιονομική άνεση να επιστρέψουμε τα κοινωνικά επιδόματα εκεί που ήταν πριν το 2008» σημείωσε επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για το ζήτημα που αποτέλεσε μόνιμο επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του.

Μητσοτάκης: Βασικό μας μέλημα η αξιολόγηση των δαπανών του δημοσίου

«Για να μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική θα κάνουμε αξιολόγηση δαπανών του δημοσίου» τόνισε όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε πως στόχος του είναι να κάνει προσλήψεις στο δημόσιο. «Θέλουμε να κάνουμε στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη, ξεκινώντας από νοσηλευτικό προσωπικό, προσλήψεις στην παιδεία και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για να μπορεί η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται ασφαλής» είπε. Οπως τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης, «το κράτος έχει ακόμη περιθώρια εξοικονόμησης».


«Ναι» σε προσλήψεις αλλά με στοχευμένο τρόπο είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR / Φωτογραφία: Eurokinissi

«Δεν θα ανεχθώ προσλήψεις άσκοπες, ούτε συμβασιούχους χωρίς αντικείμενο. Η αλήθεια είναι ότι το μισθολογικό κόστος του δημοσίου αυξήθηκε» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε για το ίδιο θέμα ο Κυριάκος Μητοστάκης.


Ο Μητσοτάκης ζήτησε και πάλι καθαρή εντολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως ζητά καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό και διευκρίνισε πως αυτό μεταφράζεται σε αυτοδυναμία, ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες σε περίπτωση ενεργοποίησης του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής.


Οσο για το κόμμα της Χρυσής Αυγής και του Κυριάκου Βελόπουλου, δεν έκρυψε πως θα επιθυμούσε να βρίσκονται αμφότερα εκτός βουλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως λιγότερα κόμματα στο κοινοβούλιο σημαίνουν πιο χαμηλό πήχυ αυτοδυναμίας, ωστόσο εξήγησε πως δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός λόγος που η Νέα Δημοκρατία θα ήθελε Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση να μην εισέλθουν στη Βουλή.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/6/19 00:13

    750? Πόσες μέρες και πόσες ώρες; ΚυριαΚουλα θα δουλεύουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/6/19 07:52

    Χαχαχα με εκανες κ γελασα πρωι πρωι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/6/19 13:45

    ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ 10.000.-ΕΥΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΠΟ 22 ΣΕ 9 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ.ΔΗΛΑΔΗ 10.000.-ΜΕΙΟΝ 8.563 ΕΥΡΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΙΣΟΝ 1.437 ΕΠΙ 13 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 187 ΕΥΡΟ ΕΤΗΣΙΩΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ 10.000.-ΕΥΡΟ.-ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΟ 76 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 10.000.- ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ.-ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΑΣ-ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.-ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΑΡΝΙΜΟΣΕΙ ΘΑ ΣΩΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *