επικαιρότητα

Η ΔΕΗ έχασε τους μισούς της πελάτες χωρίς ανταλλάγματαΣτην κατάσταση που έχει περιέλθει η ΔΕΗ και στις ευθύνες που υπάρχουν αναφέρθηκε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε τη συναίνεσή της να χάσει η ΔΕΗ τους μισούς της πελάτες δίχως ανταλλάγματα αφού πρώτα απέρριψε το σχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ»....
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ προκαλεί αίσθηση η αποκάλυψη ότι 60.000 πελάτες της ΔΕΗ έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, δεν το κάνουν και τα οφειλόμενα φτάνουν τα 800.000.000 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «διόρισε ορκωτό λογιστή η οποία είναι μία μεγάλη εταιρεία, η Ernst & Young, η οποία επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα όρια βιωσιμότητας και ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας το αμέσως επόμενο διάστημα. Μας είπε με άλλα λόγια ότι είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το ίδιο θέμα ανέφερε ότι «προτεραιότητά μας είναι να πληρώσουν αυτοί που μπορούν. Θα εισπράξουμε από αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και χρωστούν».

Ενώ όμως η νυν διοίκηση του υπουργείο περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στη ΔΕΗ, η απερχόμενη διοίκηση και τα συνδικάτα εργαζομένων παρουσιάζουν μία άλλη εκδοχή. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε ότι «δεν είναι το θέμα ότι δεν υπάρχουν χρήματα να αγοραστούν κολώνες. Υπάρχουν σοβαρές διαδικασίες γιατί οι προμηθευτές αυτών των κολωνών δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους και δεν τις παραλάβαμε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει ένα δείγμα των προθέσεών της για τις κινήσεις που είναι διατεθειμένη να κάνει για τη διάσωση της ΔΕΗ κατά τις προγραμματικές δηλώσεις το Σάββατο.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του σταθμού είχε αναφέρει ότι «τα ΝΟΜΕ είναι κάποιες δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος. Η ΔΕΗ παράγει ρεύμα και το πουλά σε ανταγωνιστές της σε τιμή κάτω του κόστους παραγωγής. Στα περιβόητα συμφέροντα που υποτίθεται ότι πολεμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά