ροή ειδήσεων

Θύματα «τσαντάκηδων» πολλοί τουρίστες στη Λίνδο της Ρόδου – Εξοργισμένοι οι ξεναγοί



Εβδομήντα περιστατικά κλοπών σε βάρος τουριστών έχουν σημειωθεί τελευταία στη Ρόδο, στην περιοχή της Λίνδου.



Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου Μιχάλη Καληωράκη θα έχει τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ξεναγών της Ρόδου αναφορικά με τις κλοπές που σημειώνονται σε βάρος επισκεπτών του νησιού μας, στην περιοχή της Λίνδου, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για τουρισμό αλλά και για τελετές γάμων και όχι μόνο. Όπως είπε μιλώντας για το θέμα στον «ΠΑΛΜΟ» ο πρόεδρος των ξεναγών κ. Αλέξανδρος Κολιάδης τις τελευταίες ημέρες εκτός από τη Λίνδο, οι επιτήδειοι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και στη Φιλέρημο!

Συνεχείς καταγγελίες για κλοπές στη Ρόδο
Ήδη συνάδελφοι τους έχουν καταγράψει αντίστοιχα περιστατικά κλοπής σε βάρος τουριστών και έχουν γίνει οι ανάλογες καταγγελίες, καθώς θεωρούν ότι οι δράστες δεν «δραστηριοποιούνται» μόνο σε αυτά τα δύο μέρη (Λίνδος, Φιλέρημος) αλλά προφανώς και σε άλλα, απλώς δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτοί.
Ο κ. Κολιάδης επεσήμανε όμως, ότι η κατάσταση στη Λίνδο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και έκανε λόγο για περίπου 60-70 περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στους ξεναγούς από τουρίστες το τελευταίο 20ημερο!

Καταγγελίες για ολιγωρία της αστυνομίας


Ο πρόεδρος των ξεναγών πρόσθεσε επίσης πως σε ορισμένες περιπτώσεις εντόπισαν μαζί με τους συναδέλφους του τους δράστες, σε μία τουλάχιστον περίπτωση τον κράτησαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία δεν έφθασε ποτέ στο σημείο, καθώς δεν είχε περιπολικό.
Καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, (είδαμε πρόσφατα κλοπές τουριστών και σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου Κρήτης), το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια των επισκεπτών μας και κατ’ επέκταση με τη φήμη του νησιού, οι ξεναγοί έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Καληωράκη προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να βρεθούν άμεσα λύσεις.


Θορυβημένοι οι ξεναγοί της Ρόδου με τις κλοπές
Σύμφωνα με τον κ. Κολιάδη οι επιτήδειοι δεν έχουν «χτυπήσει» μόνο σε τουρίστες αλλά και σε μέλη του συλλόγου ξεναγών και μάλιστα σε μία περίπτωση τους κυνήγησαν οι ίδιοι και εντόπισαν έναν Ρουμάνο για τον οποίο και ενημέρωσαν την αστυνομία.
Έντονα θορυβημένοι οι ξεναγοί έχουν πλέον διαπιστώσει ότι πρόκειται για αλλοδαπούς μέλη ίσως «σπείρας», η οποία ήρθε στο νησί μας για το σκοπό αυτό. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν εντοπίσει 12 διαφορετικά άτομα να προβαίνουν σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.


Συμπεριφέρονται σαν τουρίστες
Όπως είπε ο πρόεδρος των ξεναγών, πρόκειται για άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, τα οποία είναι ντυμένα και φέρονται ως τουρίστες – επισκέπτες του νησιού. Τα σημεία δε που «συχνάζουν» είναι κυρίως στην είσοδο για την Ακρόπολη της Λίνδου και στις δύο πλατείες, όπου είναι οι αφετηρίες των λεωφορείων που μεταφέρουν τους τουρίστες (από πλατεία Κράνα προς κεντρική πλατεία Λίνδου και αντίστροφα), χώροι δηλαδή όπου οι τουρίστες χρειάζεται να βγάλουν χρήματα από το πορτοφόλι ή την τσάντα τους.

Εκεί σύμφωνα με τους ξεναγούς βρίσκονται και τα ζευγαράκια των επιτήδειων, οι οποίοι προσποιούνται ότι ο άνδρας βγάζει φωτογραφίες με τη γυναίκα ή «σέλφι». Έτσι, βρίσκουν την ευκαιρία να κινούνται και να «βάζουν» χέρι στα προσωπικά αντικείμενα των τουριστών χωρίς να κινούν υποψίες. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις έγιναν αντιληπτοί από τους παθόντες και τότε οι δράστες ζήτησαν συγγνώμη και συνέχισαν τη … φωτογράφηση τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *