ροή ειδήσεων

Λευκός Οικος: Τέλος τα F-35 για την Τουρκία



Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της στην παραγωγή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.



«Τα F-35 δεν μπορούν να συνυπάρχουν με μια ρωσική πλατφόρμα συγκέντρωσης πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει γνώση των προηγμένων δυνατοτήτων» του μαχητικού αεροσκάφους, ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, η σχέση μας είναι πολυεπίπεδη και δεν επικεντρώνεται μόνο στα F-35. Η σχέση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών μας είναι ισχυρή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εκτεταμένα με την Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς λόγω της παρουσίας του συστήματος των S-400 στην Τουρκία», συνεχίζει το κείμενο αυτό.


Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν είναι δίκαιο» ούτε για την Άγκυρα ούτε για την Ουάσινγκτον το γεγονός ότι η χώρα του δεν μπορεί να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά F-35, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος εκ μέρους της.


Η παράδοση των S-400 ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι η Τουρκία μπορεί να υποστεί κυρώσεις για την αγορά αυτήν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *