ροή ειδήσεων

Τι προδιαγραφές έπρεπε να πληρούν οι πισίνες που έγιναν οι τραγωδίες



Οι κανονισμοί για την ασφάλεια της κολύμβησης σε πισίνες:

Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 87/Αρ.Γ1)443-24/01/73 ο υπεύθυνος λειτουργίας της πισίνας είτε αυτή είναι εσωτερική, εξωτερική, δημόσια ή ιδιωτική υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια και την τήρηση των σχετικών υγειονομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχει ορίσει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία και συντήρηση της πισίνας.

Καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας της πισίνας θα πρέπει να υπάρχει προσωπικό εποπτείας των κολυμβητών, δηλαδή ναυαγοσώστες, οι οποίοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι με Δίπλωμα Επαγγελματία Ναυαγοσώστη και να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες.

Αναλόγως με το μέγεθος της πισίνας διαφοροποιείται και ο αριθμός των ναυαγοσωστών που κρίνεται απαραίτητος να υπάρχει για εποπτεία. Για παράδειγμα, αν η πισίνα είναι μεσαία ή μεγάλη, αναλόγως με την χωρητικότητα της σε κολυμβητές, θα πρέπει, όπως ορίζεται, να υπάρχει ένας ναυαγοσώστης ανά 300 κολυμβητές.

Η είσοδος στην πισίνα θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο στον προβλεπόμενο αριθμό κολυμβητών για το μέγεθός της. Επίσης, θα πρέπει να γνωστοποιούνται με την κατάλληλη σήμανση οι κανονισμοί ασφαλείας για τη χρήση της πισίνας και ο ναυαγοσώστης οφείλει να φροντίζει να τηρούνται από τους κολυμβητές.

Στους κανονισμούς πρέπει να αναγράφεται και η ακριβής ώρα λειτουργίας της πισίνας και ο υπεύθυνος λειτουργίας σε συνεργασία με τον ναυαγοσώστη να φροντίσουν να τηρείται. Επιπλέον, ο υπεύθυνος λειτουργίας πρέπει να εφοδιάζει τον χώρο της πισίνας με μέσα διάσωσης, καθώς και κουτί πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, απαγορεύεται η νυχτερινή κολύμβηση, εκτός και αν υπάρχει σχετική άδεια (Αρ.27§2ζ) χώρος έχει επαρκή φωτισμό και όλο το απαραίτητο προσωπικό για τη χρήση της πισίνας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *