ροή ειδήσεων

Υπόμνημα προς Βουλευτές-Κόμματα για έγκριση Ολιγομελών Τμημάτων στα ΕΠΑΛ



ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αγωνία των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών και σας υποβάλλουμε το κάτωθι ΥΠΟΜΝΗΜΑ, σχετικά με την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ (Ημερησίων & Εσπερινών) εντός της Περ. Νοτ. Αιγαίου.
Απευθυνθήκαμε με επιστολή μας προς την Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως Νίκη, ώστε να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της άδικης απόφασης του πρώην Περιφερειακού Δντη Α/θμιας & Β/βθμιας Εκπαίδευσης Νοτ. Αιγαίου.

Η εν λόγω απόφασή του οδήγησε στο κλείσιμο δεκάδων ή και εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων στην περιοχή μας …σε μια νησιωτική και παραμεθόρια περιοχή με δυσχέρειες και αποκλεισμούς στις μετακινήσεις και στην διασύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα!
Επίσης, με την ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ των ολιγομελών τμημάτων ειδικά της Γ & Δ τάξης, τιμώρησε και «πέταξε στο δρόμο» όλους τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι προάχθηκαν επιτυχώς και θα έπαιρναν την νέα σχολική χρονιά το Πτυχίο τους!!!
Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει στο σχετικό αίτημα-επιστολή μας, ώστε να εγκρίνει όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ (Ημερήσια & Εσπερινά) της Περ. Νοτ. Αιγαίου. Η στάση του Υπουργείου μας προβληματίζει! Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα ΕΠΑΛ και οι συμμαθητές μας αγωνιούν εάν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους!
Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ.ΕΠΑΛ Ρόδου θεωρούμε δίκαιο το αίτημά μας, ώστε κανένας μαθητής και μαθήτρια να μην χάσει χρονιά και να ολοκληρώσει τις σπουδές του πλησίον του τόπου κατοικίας του, αποκτώντας Πτυχίο ή και Απολυτήριο της ειδικότητας που επιθυμεί για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.
Καλούμε τους Βουλευτές Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, ώστε να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ (Ημερησίων & Εσπερινών) της Περ. Νοτ. Αιγαίου.

Καλούμε τους εκπροσώπους των Κομμάτων να ασκήσουν κάθε κοινοβουλευτική ενέργεια, ώστε να απαντήσει η Υπουργός Παιδείας μέσα στην Βουλή για την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.
Καλούμε την τοπική κοινωνία, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές στους νησιωτικούς και παραμεθόριους δήμους της Περ. Νοτ. Αιγαίου, να μην επιτρέψουν το κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων της περιοχής μας.

Ρόδος, 27-08-2019

Εκ του Μαθητικού Συμβουλίου


Μαθητικό Συμβούλιο Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου
esp.epal.rodos@gmail.com

Προς:
1) Βουλευτές Ν. Δωδεκανήσου
2) Βουλευτές Ν. Κυκλάδων
3) Εκπροσώπους Κομμάτων:
• Ν.Δ.
• ΣΥΡΙΖΑ
• ΚΙΝΑΛ
• ΚΚΕ
• ΜεΡΑ25
Κοινοποίηση:
ΜΜΕ


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *