ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη



Ανακοίνωση για την απεργία της 24ης Σεπτέμβρη

Συνάδελφοι/φισσες

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, το "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο (ανάπτυξη, για ποιον αλήθεια;) που βρίσκεται τώρα σε διαβούλευση. Μέσα σε αυτό ενσωματώνει αντιδραστικές και αντεργατικές διατάξεις στον συνδικαλιστικό νόμο, επιβεβαιώνοντας ότι η “ανάπτυξη για όλους” αφορά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και προϋποθέτει το παραπέρα τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Στο πολυνομοσχέδιο έρχονται δυσμενείς αλλαγές για τους εργαζόμενους όπως :

- Η δυνατότητα να μην εφαρμόζονται καθ' ολοκληρίαν οι κλαδικές ΣΣΕ σε εργαζόμενους, αλλά να υπερισχύουν οι τοπικές ή οι επιχειρησιακές συμβάσεις, υπό κάποιους όρους που θα καθορίζονται με Υπουργική Απόφαση (ΥΑ).

- Προβλέπεται η δημιουργία του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ) ή αλλιώς “ηλεκτρονικό μητρώο”, μιας βάσης δεδομένων (το φακέλωμα εν ολίγοις) των εργαζομένων που συνδικαλίζονται, που συμμετέχουν, που ψηφίζουν, τι, σε ποιες ψηφοφορίες κ.α.

- Εξελίσσει την απεργοκτόνα διάταξη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους περιορισμούς που αυτή επέβαλε στη δυνατότητα των πρωτοβάθμιων σωματείων να κηρύσσουν απεργία, προωθώντας την "ηλεκτρονική ψηφοφορία" που θα πρέπει να συμπεριληφθεί στα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Χτυπάει έτσι, τη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων αποδυναμώνοντας τις Γενικές Συνελεύσεις, μέσα στις οποίες οι εργαζόμενοι αφού ενημερωθούν και συζητήσουν, καθορίζουν τα αιτήματα και συναποφασίζουν τον τρόπο της διεκδίκησής τους. Αποκομμένος από το σωματείο του ο κάθε εργαζόμενος θα είναι πιο ευάλωτος στην παρέμβαση και τον ασφυκτικό έλεγχο του εργοδότη του, δε θα αντιδρά στις αυθαιρεσίες του, δε θα διεκδικεί δικαιώματα.

Συνάδελφοι/φισσες

Σαν ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου ζητήσαμε τη σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. του Συλλόγου μας πριν από σχεδόν δυο βδομάδες, για να καταγγείλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο συνδικαλιστικό νόμο και να οργανώσουμε δράσεις για την ενημέρωση των συναδέλφων, όμως απάντηση ακόμα δεν πήραμε από καμία από τις δύο παρατάξεις του Δ.Σ. (Αγωνιστική Κίνηση και Πρόταση Συνδικαλιστικής Δημιουργίας).

Είχαμε όμως διάφορα γεγονότα σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο.

Ενώ ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ (δημόσιος τομέας), 14 από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού τομέα (ΟΤΟΕ, ΠΝΟ, Ενέργειας κλπ), δεκάδες σωματεία από όλη τη χώρα, καθώς και 24 Εργατικά Κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, οργανώνουν την 24ωρη απεργία της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη, αντιδρώντας στις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, η ηγετική ομάδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) έβαλε πρόταση για απεργία αρχικά στις 25 Σεπτέμβρη και από χθες για τις 2 Οκτώβρη. Πρόκειται για τη γνωστή ηγετική ομάδα που προσπάθησε πριν μερικούς μήνες να πραγματοποιήσει συνέδριο κι εκλογές με νόθους αντιπροσώπους εδώ στο νησί μας και που δε βιάζεται να κρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ. Αντί δηλαδή να υποστηρίξει την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη, προτείνει άλλη μέρα υπονομεύοντάς την, γιατί δε θέλει να γίνει απεργία, δε θέλει να δοθεί αγωνιστική απάντηση. Φαίνεται πως έχει τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για περιφρούρηση του Συνεδρίου της από την αστυνομία, προκειμένου να μη χαθούν οι… καρέκλες.

Παρόμοια, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, πρότεινε και ψήφισε απεργία για τις 2 Οκτώβρη, παρόλο που οι Ομοσπονδίες των μελών της Διοίκησης απεργούν στις 24 Σεπτέμβρη (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, Ομοσπονδία Οικοδόμων, Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας).

Συνάδελφοι/φισσες

Να κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Και αυτό είναι η οργάνωση μας στους συλλόγους και στα σωματεία μας. Ο σωστός προσανατολισμός μας είναι η μοναδική μας ελπίδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να συμμετάσχουν στην απεργία ώστε η κυβέρνηση να μην τολμήσει να προχωρήσει στις αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, να μην τολμήσει να παρέμβει στη λειτουργία των σωματείων, να μην μπει κανένα εμπόδιο στον αγώνα για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Στον αγώνα για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.



Κάτω τα χέρια από την απεργία, από τη συλλογική οργάνωση και δράση.

Δίνουμε άμεση και δυναμική απάντηση!


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *