επικαιρότητα

Πρόστιμο 86.200 ευρώ σε επιχειρήσεις για παραεμπόριο και στη Ρόδο!Νέο χτύπημα στο παραεμπόριο κατάφεραν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας των μηχανισμών ελέγχου για το παραεμπόριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 12.271 τεμάχια ειδών παραεμπορίου (κυρίως απομιμητικά είδη) καθώς και δεκάδες κιλά τροφίμων παράνομης εμπορίας και διακίνησης.


Οι επιχειρήσεις ελέγχου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών, περιφερειακών και δημοτικών, αρχών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ρόδο. Σημειώνεται ότι κάθε εβδομάδα αυξάνονται οι έλεγχοι.


Αναλυτικά το δελτίο Τύπου για το παραεμπόριο:

1) Σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα (02.09.2019 – 15.09.2019) οι έλεγχοι παρουσίασαν αύξηση κατά 49% για το χρονικό διάστημα 16.09.2019 – 29.09.2019.

2) Οι παραβάσεις αυξήθηκαν κατά 114% για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.3) Οι επιχειρήσεις ελέγχου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών, περιφερειακών και δημοτικών, αρχών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ρόδο.4) Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 12.271 τεμάχια ειδών παραεμπορίου (κυρίως απομιμητικά είδη) καθώς και δεκάδες κιλά τροφίμων παράνομης εμπορίας και διακίνησης.

5) Το συνολικό ύψος των επιβληθέντων προστίμων ανέρχεται σε 86.200 ευρώ.

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης