ροή ειδήσεων

Alpha Bank: Πάνω από κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην εθελούσια



Πάνω από 600 υπάλληλοι της Alpha Bank αποδέχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την

άμεση αποχώρησή τους από την τράπεζα, μέσω του προγράμματος εθελούσιας εξόδου κατά την πρώτη εβδομάδα που τέθηκε σε εφαρμογή (δηλ. έως την περασμένη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου). Στόχος της Alpha είναι η αποχώρηση 300 περίπου υπαλλήλων μέσω του προγράμματος, για το οποίο η ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η μεγάλη συμμετοχή αποδίδεται εν μέρει και στο bonus του 5% που λαμβάνουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή την πρώτη εβδομάδα που «τρέχει» το πρόγραμμα.

Επιπλέον κίνητρο και η υψηλή αποζημίωση που φθάνει τις 150.000 ευρώ και ανεβαίνει έως και τις 300.000 κατά ανώτατο όριο για τις περιπτώσεις των υπαλλήλων που έχουν συμπληρώσει το 51ο έτος της ηλικίας τους και επιλέξουν τη μακροχρόνια άδεια των 5 ετών.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που έχει ανακοινώσει η τράπεζα και θα ισχύσει μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, περιλαμβάνει και την επιλογή για αποδοχή από τους εργαζομένους προγράμματος Sabbatical, 3ετούς ή 5ετούς άδειας από την τράπεζα με καταβολή του 50% ή 60% των μηνιαίων αποδοχών και οριστική αποχώρηση από την τράπεζα στο τέλος της περιόδου.


Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού που εφαρμόζει η τράπεζα το 2019, που διαφοροποιείται ωστόσο από το πρώτο, το οποίο ήταν στοχευμένο και αφορούσε συγκεκριμένους νομούς.

Από το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εξαιρούνται από την περίμετρο οι θυγατρικές και όσοι εργάζονται στη Διεύθυνση Πληροφορικής, στο Private Banking και στις Διευθύνσεις Καθυστερήσεων. Το ύψος της παρεχόμενης αποζημίωσης καθορίζεται από την ηλικία και τα έτη υπηρεσίας, με τα κίνητρα να προσαυξάνονται για την ομάδα των εργαζομένων μεταξύ 40 με 50 ετών, που έχουν από 10 έτη και άνω έτη υπηρεσίας και οι οποίοι λαμβάνουν αποζημίωση προσαυξημένη από 50% έως 100%.

Προσαύξηση της αποζημίωσης κατά 30% παρέχεται στους εργαζόμενους σε συγκεκριμένες κεντρικές υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται στην περίμετρο του προγράμματος, ενώ προσαύξηση από 10.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ – παρέχεται σε εργαζόμενους με δύο ή τρία και άνω ανήλικα τέκνα.

Για όσους αποδεχθούν το πρόγραμμα, η τράπεζα εγγυάται, επίσης, την άμεση καταβολή του συνολικού ποσού, το οποίο τους αναλογεί από τον ατομικό λογαριασμό του ομαδικού ασφαλιστηρίου. Πρόκειται για πρόσθετη παροχή, που εμφανίζεται πρώτη φορά σε κίνητρα εθελουσίας εξόδου. Η τράπεζα αναλαμβάνει επίσης να καλύψει το κόστος αυτασφάλισης, έως του ποσού των 10.000 ευρώ για το προσωπικό άνω των 55 ετών.

Για όσους υπαλλήλους επιλέξουν την αποχώρηση από την τράπεζα με 3ετή ή 5ετή άδεια, η τράπεζα δίνει, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα πρόωρης διακοπής του προγράμματος, κλιμακώνοντας το ύψος του εφάπαξ ποσού με κριτήριο την ταχύτητα διακοπής του προγράμματος. Συγκεκριμένα όσοι επιλέξουν 3ετή άδεια μετά αποδοχών θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, συν τα αναλογούντα δώρα και επιδόματα. Αν διακόψουν το πρόγραμμα εντός του πρώτου έτους θα πάρουν εφάπαξ το 80% της αποζημίωσης. Αν το πράξουν, μεταξύ δεύτερου και τρίτου έτους, θα πάρουν το 45% της αποζημίωσης.

Όσοι επιλέξουν την 5ετή άδεια μετά αποδοχών θα λαμβάνουν το 60% του μισθού τους, συν τα αναλογούντα δώρα και επιδόματα. Αν διακόψουν το πρόγραμμα εντός τα δύο πρώτα έτη θα πάρουν εφάπαξ το 50% της αποζημίωσης. Αν το πράξουν μεταξύ των δύο έως τα τρία έτη θα λάβουν το 40% της αποζημίωσης και αν το πράξουν μετά το τρίτο έτος θα λάβουν το 30% της αποζημίωσης.
Alpha Bank

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *