ροή ειδήσεων

ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !



Τον άμεσο κίνδυνο να εκραγεί εμφύλιος πόλεμος προβλέπει το 40% των Τούρκων, σε μια μεγάλη πρόσφατη δημοσκόπηση του γνωστού τουρκικού Κέντρου Ερευνών KONDA. Η δημοσκόπηση αυτή έγινε με καίρια ερωτήματα όπως τι πιστεύεις για ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Τουρκία, για την Οικονομική κρίση, την περίπτωση εμφύλιας σύρραξης, για την προοπτική γενικής αμνηστίας, (άφορα κυρίως το κουρδικό ζήτημα).

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η μεγαλύτερη ανησυχία των Τούρκων είναι ο κίνδυνος εκρήξεως εμφυλίου πολέμου όπως πιστεύει το 40%, ενώ την πιθανότητα έκρηξης ελληνοτουρκικού πολέμου στο Αιγαίο πιστεύει μόνον το 2% των ερωτηθέντων.




Επίσης τον κίνδυνο επέκτασης της μεσανατολικής κρίσης πιστεύει το 35%, την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης το 13% και ένα 5% δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι κινδυνεύει η Τουρκία.

Στην ερώτηση ποια χώρα πιστεύετε ότι είναι το καλλίτερο πρότυπο για την Τουρκία, το 47% απάντησε οι ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που δείχνει πως παρά την πολεμική που δέχεται από τον Ερντογάν η ευρωπαϊκή προοπτική παραμείνει ισχυρή σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Έπεται η Μεγάλη Βρετανία με το 8%, οι Ηνωμένες Πολιτείες το 6%, η Ρωσία το 5% και το εντυπωσιακό είναι πως μόνο το 3% δήλωσε προτίμηση στα μουσουλμανικά κράτη. Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *