ροή ειδήσεων

Διάβημα της Α ΕΛΜΕ στους βουλευτές Δωδεκανήσου για λύση στην υποστελέχωση σχολείων σε δυσπρόσιτες περιοχές



Συγκεκριμένα η επιστολή που στάλθηκε στους βουλευτές είναι:

Από το 2014-15 εφαρμόστηκε η διπλομοριοδότηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δέχονταν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα σχολεία της περιοχής μας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Το μέτρο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σχολεία όπως του Καστελόριζου, της Νισύρου, της Κάσου, των Λειψών κ.ο.κ να επιλέγονται από την πρώτη φάση διορισμού των αναπληρωτών. Μάλιστα ήταν συχνό φαινόμενο να υπάρχουν σχολεία της Ρόδου με κενά εκπαιδευτικού προσωπικού σε αντίθεση με τα μικρά δυσπρόσιτα νησιά που είχαν εκπαιδευτικό προσωπικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Χρειάζεται λοιπόν η επαναφορά του συστήματος της διπλομοριοδότησης των αναπληρωτών που θέλουν να υπηρετήσουν σε σχολεία της περιοχής μας ώστε να επανέλθει και σε αυτόν τον τομέα η κανονικότητα και να μπορέσουν να λειτουργήσουν στελεχωμένα όλα τα σχολεία.

Ακόμα χρειάζεται η ανανέωση των πινάκων με μόρια όλων των χρόνων ώστε να υπάρχει κίνητρο σε συναδέρφους εκπαιδευτικούς να υπηρετήσουν σε σχολεία περιοχής μας ώστε να μαζέψουν μόρια.

Αν θέλει η σημερινή κυβέρνηση να μην υπάρξουν υποστελεχωμένα σχολεία όπως στο νησί Καστελόριζο ανοίξτε την μοριοδότηση των πινάκων αναπληρωτών και να επαναφέρετε το μέτρο διπλομοριδότησης τους στις δυσπρόσιτες περιοχές, που ανέστειλε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Το σημερινό διάβημα σε εσάς αποτελεί συνέχεια της ανοικτής επιστολής που έστειλε στα μέσα του Αυγούστου η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ώστε να προβείτε σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη πρόσληψη των συνάδερφών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την απρόσκοπτη λειτουργία τους.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΦΗΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *