ροή ειδήσεων

Μας έχετε ζαλίσει κ. Ακάρ: Έχετε αποφασιστικότητα; Ιδού η Ρόδος…



Η Τουρκία έχει την ίδια αποφασιστικότητα όπως και το 1974 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τ/Κ, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ μιλώντας σε τελετή που διοργανώθηκε στο αρχηγείο του τουρκικού στρατού για την Ημέρα των Βετεράνων.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ‘γαλάζιας πατρίδας’ με αποφασιστικότητα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. “Δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως υποχώρηση και αδυναμία ο σεβασμός μας στο διεθνές δίκαιο και η επιθυμία μας για σχέσεις καλής γειτονίας, ούτε και να εκλαμβάνεται ως απειλή η δήλωσή μας ότι ‘δεν επιτρέπουμε τη δημιουργία τετελεσμένων, θα υπερασπιστούμε τα δίκαια και δικαιώματά μας’”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι η η προσέγγιση της Τουρκίας είναι πολύ καθαρή. “Εμείς λέμε αυτά που πρέπει με λογικό τρόπο”, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο.



“Είμαστε υπέρ μιας βιώσιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η ειρήνη, η γαλήνη και η σταθερότητα στο νησί. Επιδεικνύουμε μια στάση αρχής στο θέμα του δίκαιου διαμοιρασμού των φυσικών πηγών της ανατολικής Μεσογείου. Όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας το 1974, και σήμερα έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα. Ως εγγυήτρια χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας”, ανέφερε.

Οκτάι: Δεν είναι σημαντικό το όνομα του μοντέλου λύσης για Κυπριακό



Σημαντικό για την τουρκική πλευρά δεν είναι το όνομα του μοντέλου λύσης για το Κυπριακό αλλά η λύση να συμπεριλαμβάνει πολιτική ισότητα, αποτελεσματική συμμετοχή στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και εγγυήσεις για την ασφάλεια, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Για την ανατολική Μεσόγειο είπε ότι απαντούν “στις μονομερείς ενέργειες των Ε/Κ”.

Σε ομιλία του χθες το βράδυ σε δεξίωση στην Άγκυρα για τον τουρισμό στα κατεχόμενα, ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι δίνουν σημασία στην ανάπτυξη του βόρειου τμήματος της Κύπρου από οικονομικής άποψης, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια νέα προσέγγιση στο όραμα για ενίσχυση του τουρισμού των κατεχομένων.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε: “Δίνουμε απάντηση με αποτελεσματικά βήματα στις μονομερείς δραστηριότητες της ε/κ πλευράς που επιμένει να συνεχίζει αποκλείοντας τους Τ/Κ. Εμείς θα συνεχίσουμε την στάση μας υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο”.



Για το Κυπριακό, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι η συνέχιση του στάτους κβο στο νησί δεν βοηθά την οικονομική ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι η θέση της Τουρκίας είναι καθαρή, στηρίζει τη “βιώσιμη λύση και την δίκαιη πολιτική ισότητα”.

“Για μας το σημαντικό δεν είναι το όνομα του μοντέλου λύσης αλλά η λύση να συμπεριλαμβάνει την πολιτική ισότητα των Τ/Κ και την αποτελεσματική συμμετοχή στους μηχανισμούς αποφάσεων, καθώς και ρυθμίσεις που να θέτουν υπό εγγύηση την ευημερία και την ασφάλεια”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε πως “η Τουρκία δεν άφησε ποτέ τους Τ/Κ μόνους τους και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαίων και συμφερόντων τους. Και από δω και μπρος αν χρειαστεί δεν θα αποφύγει καμιά θυσία”, ανέφερε.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/9/19 13:40

    Αι μεν βρονταί τους παίδας, αι δε απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι..

    Οι βροντές τρομάζουν τα παιδιά και οι απειλές τους ανόητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *