επικαιρότητα

Λουκέτο στις εφημερίες των Περιφερειακών Ιατρείων στη Ρόδο από την πρώην Διοικήτρια της ΥΠΕ! Τι καταγγέλλουν οι γιατροίΧωρίς υγειονομική κάλυψη μένει η Νότια Ρόδος, μαζί με τα χωριά της που διαθέτουν σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και εκατοντάδες τουρίστες, καθώς η απερχόμενη Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση της φαίνεται ότι αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών ιατρείων ως κέντρα εφημέρευσης.

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, με απόφαση που έλαβε λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το τιμόνι της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου έβαλε λουκέτο στις εφημερίες των περιφερειακών ιατρείων.“Με τις οδηγίες που έστειλε στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία αναφέρει ότι οι ιατροί δύνανται να εφημερεύουν μόνο σε κέντρα υγείας κι όχι σε περιφερειακά ιατρεία” σημειώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης.

Αποτέλεσμα της απόφασής αυτής είναι να μείνει η Νότια Ρόδος, το πιο απομακρυσμένο μέρος της Ρόδου με τα 10 χωριά και τις πιο σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, δίχως δομή υγείας 24ωρης λειτουργίας.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι την απόφαση την έλαβε στη λήξη της θητείας της κι όχι σε προηγούμενο χρόνο, αφού ουσιαστικά διοικεί από το 2015, η πρώην πλέον Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ. Εξάλλου ήδη έχει αντικατασταθεί, ενώ δόθηκαν και οι οδηγίες στους νέους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.“Με τον τρόπο αυτό ναρκοθέτησε το σύστημα υγείας ορισμένων νησιών και απομακρυσμένων περιοχών, προκαλώντας αναστάτωση και αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους αλλά και επισκέπτες των περιοχών αυτών” σημειώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί τη νέα Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα και να επιτρέψει εκ νέου την 24ωρη λειτουργία στο Π.Ι. Γενναδίου στη Νότια Ρόδο και όπου αλλού παρουσιάστηκε αντίστοιχο ζήτημα.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: ο κουκουρουκου αγόρασε ξυπνητηρι;
τον ειδα πριν τις 12 σε στημένο βιντεο στο φουμπου

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά