ροή ειδήσεων

Μύκονος: VIP τουρίστας άφησε φέσι 129.800 ευρώ



Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, λέει ο θυμόσοφος λαός και στη προκειμένη περίπτωση η εν λόγω παροιμία ταιριάζει «γάντι»
Ιταλός επιχειρηματίας με εταιρίες Holding στο Λονδίνο νοίκιασε πολυτελέστατη βίλα, όμως όταν ήρθε η στιγμή να πληρώσει... έγινε Λούης

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, λέει ο θυμόσοφος λαός και στη προκειμένη περίπτωση η εν λόγω παροιμία ταιριάζει «γάντι».


Πρωταγωνιστής σε αυτή την απίθανη υπόθεση είναι ένας Ιταλός τουρίστας, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης εταιριών Holding με έδρα το Λονδίνο, όπως είπε στην ταξιδιωτική πράκτορα που ανέλαβε να τον εξυπηρετήσει στη Μύκονο.

Άλλωστε το παρουσιαστικό του, το ντύσιμο και οι λεπτεπίλεπτοι τρόποι του παρέπεμπαν σε καλοβαλμένο και φτασμένο επιχειρηματία, έναν μπον βιβάντ που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, έχοντας γευτεί τους καλύτερους και ακριβότερους καρπούς της.


Ο Ιταλός επχειρηματίας λοιπόν έψαχνε να νοικιάσει μια βίλα για τον Ιούλιο που θεωρείται ο καλύτερος μήνας από άποψης εσόδων για τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες του νησιού, καθώς τότε καταφθάνει στο νησί η «αφρόκρεμα» του τουρισμού.

Για την κράτηση της βίλας μεσολάβησε ένας συμπατριώτης μας που δήλωσε επιχειρηματίας κι αυτός, όμως τελικά αποδείχθηκε πως πρόκειται για έναν ψυκτικό ο οποίος είχε εργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ξενοδοχείο στο Βόλο.

Ήταν εκείνος που απευθύνθηκε στον διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας όπου εργαζόταν, αν τυγχάνει να έχει κάποια γνωριμία στη Μύκονο προκειμένου να εξυπηρετήσει έναν πολύ σπουδαίο Ιταλό πελάτη.

Πράγματι ο διευθυντής του ξενοδοχείου τον σύστησε σε ένα απο τα πιο γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού. Οι υπεύθυνοι του γραφείου του έστειλαν μάλιστα φωτογραφίες από διάφορα σπίτια προκειμένου να διαλέξει ο πελάτης του.


Τους είπε λοιπόν ότι ο Ιταλός ήθελε να κλείσει ένα πολυτελέστατο σπίτι στα Κανάλια το οποίο διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια προκειμένου να φιλοξενήσει και την οικογένειά του.

Η άφιξή τους προγραμματίστηκε για τις 5 Ιουλίου και η αναχώρηση για τις 26 Ιουλίου. Πρώτα έφτασαν στη Μύκονο η σύζυγός του με τα δυο παιδιά τους, ενώ εκείνος ήρθε δυο μέρες αργότερα και αφού πρώτα είχε καταβάλει με χρέωση της πιστωτικής του κάρτας το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε στη συμφωνηθείσα προκαταβολή για τις συνολικά 179.800 που ήταν και το συνολικό κόστος της κράτησης.

Ο Ιταλός ξεκίνησε τις διακοπές του στη βίλα, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για την τοποθεσία, την αρχιτεκτονική του σπιτιού και τις Vip υπηρεσίες που του παρείχαν.
Όσο όμως κυλούσαν οι μέρες, εκείνος δεν έδειχνε διατεθειμένος να καταβάλει το ποσό που υπολειπόταν για να κλείσει ο λογαριασμός, παρά τις συνεχείς οχλήσεις εκ μέρους του ταξιδιωτικού γραφείου.

Ωστόσο, κάποια στιγμή και προφανώς επειδή βρισκόταν υπό πίεση, επιχειρεί να καθησυχάσει τους ανθρώπους του ταξιδιωτικού γραφείου, λέγοντάς τους ότι θα έστελνε και το υπόλοιπο ποσό με δυο τραπεζικά εμβάσματα από μια Ελβετική και μια Ιταλική τράπεζα. Όμως τα εμβάσματα δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, διότι, ενώ φαινόταν ότι τα χρήματα κατατίθενται στον λογαριασμό του γραφείου, τελευταία στιγμή η συναλλαγή δεν ολοκληρωνόταν, προφανώς επειδή ο πελάτης ακύρωνε το έμβασμα προτού εκταμιευτεί το ποσό των 129.800 ευρώ.

Τελικά ένα ωραίο πρωινό, συγκεκριμένα ξημερώματα Παρασκευής 15 Ιουλίου, ο Ιταλός επιβιβάζεται σε ιδιωτικό τζετ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και πετάει για Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας σύξυλους τους ανθρώπους του ταξιδιωτικού γραφείου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να δώσουν από την τσέπη τους 40.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της βίλας για να τον αποζημιώσουν, ενώ θα διεκδικήσουν τα οφειλόμενα μέσω της δικαστικής οδού, αφού πρώτα καταφέρουν να εντοπίσουν τον Ιταλό αριστοκράτη με τις σφιχτές τσέπες.

Σχόλια

  1. Η κατάσταση ξεφεύγει όλο και περισσότερο κάθε τουριστική περίοδο. Όλο φέσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *