ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο έρχεται ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ



Θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του πρόκειται να εξετάσει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Ρόδο σε λίγες ημέρες.

Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ θα παρακολουθήσει άσκηση που θα πραγματοποιηθεί, στη Ρόδο από την Πυροσβεστική με τη συμμετοχή διασωστών του ΕΚΑΒ εθελοντών αλλά και φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρών.

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΕΚΑΒ συζήτησε με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ο βουλευτής της ΝΔ και κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλης Υψηλάντης σε συνάντηση στην Αθήνα.

Ο κ. Υψηλάντης γνωρίζοντας άριστα την κατάσταση στη Ρόδο ζήτησε από τον κ. Παπαευσταθίου, να μεριμνήσει ώστε να ενισχυθούν οι τομείς του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο και στην Έμπωνα.

Να σημειωθεί πως το ΕΚΑΒ επιχειρεί στις δημοτικές ενότητες , με τρία ασθενοφόρα που δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.Δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν όλα τα περιστατικά .

Ειδικά στη Νότια Ρόδο είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ενίσχυση του τομέα ώστε να είναι καίριες οι παρεμβάσεις και να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Οι δύο ασκήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθούν δύο ασκήσεις. Η μια είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 12:00 στο λιμάνι όπως και πέρσι. Σύμφωνα με το σενάριο μετά από κτύπημα σε πλοίο θα πρέπει όλες οι δυνάμεις που εμπλέκονται δηλαδή Πυροσβεστική Λιμενικό ΕΚΑΒ να παρέμβουν και να σώσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν .

Η δεύτερη άσκηση θα πραγματοποιηθεί στη Μεσαιωνική Πόλη και συγκεκριμένα στο χώρο έξω από την Πινακοθήκη και ώρα 21:00 με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Εθελοντών του ΕΚΑΒ της ΕΛΑΣ.

skyrodos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *