ροή ειδήσεων

Πιθανή η επανεξέταση του αιτήματος για τον Παναγιώτη Ραφαήλ


Οι θέσεις ιατρικών συλλόγων για την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ. Πιθανή η επανεξέταση του αιτήματος.


Θέση για την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου να απορρίψει το αίτημα της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη -Ραφαήλ ώστε να μεταβεί το παιδί στην Αμερική, προκειμένου να ακολουθήσει νέα γονιδιακή θεραπεία, πήρε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Μετά το τέλος της συνάντησης, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: «Δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε ή να αμφισβητούμε τις αποφάσεις των ανωτάτων γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας. Μπορούμε ενδεχομένως να ξαναζητήσουμε να επανεξετάσουν την περίπτωση. Θα πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις. Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για όλους τους ασθενείς μας και ειδικά για τον συγκεκριμένο μικρό ασθενή, αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το Α.Υ.Σ., έχουν φροντίσει με κάθε τρόπο, έχουν μελετήσει συστηματικά και διεξοδικά όλες τις παραμέτρους και εφόσον κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, είναι αυτή που εξυπηρετεί την υγεία του μικρού ασθενούς».


Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΠΙΣ Γεώργιου Ελευθερίου όπου οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ παρουσίασαν στον Β. Κικίλια τις προτάσεις του Π.Ι.Σ. για το σύστημα Υγείας. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και θα τοποθετηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.


Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ότι βρίσκονται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ 800 νέων γιατρών όλων των ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα.

Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη θα συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ με εισήγηση του προέδρου του Γ. Πατούλη

«Ο ΙΣΑ υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε γονιού να εξαντλήσει τα περιθώρια για να προσφέρει τη ζωή και την ελπίδα στο παιδί του ακόμα και όταν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά την κοινωνική τους ευαισθησία με πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών που έχουν ανάγκη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *