ροή ειδήσεων

Ο αφανής ήρωας της υπαίθρου

γράφει ο Μιχάλης Λουλούς


Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας σε μια συγκυρία όπου η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας και η αβεβαιότητα για την έκβαση της δημοσιονομικής κρίσης έχουν επηρεάσει αποφασιστικά τον αγροτικό της τομέα.

Οι κοινωνικο – οικονομικές αλλαγές που σημειώθηκαν στη χώρα μας, έχουν επιφέρει μεταβολές στα οικονομικά και κοινωνικά συστήματα, με ιδιαίτερες επιπτώσεις στις γυναίκες αγρότισσες, οι οποίες σήμερα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην προσπάθειά τους να συνεισφέρουν στη γεωργική παραγωγή και στην οικονομία του τόπου τους και των νοικοκυριών τους, αλλά και στην πολιτισμική ανάπτυξη της κοινωνίας στην οποία ζουν.

Η ελληνίδα αγρότισσα, όλων των ηλικιών, νέα, μεσόκοπη, ηλικιωμένη, δίνει καθημερινά το δικό της αγώνα, ως αφανής ήρωας της υπαίθρου, σίγουρα πιο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη, αλλά με μεγάλη αξιοπρέπεια και μεγάλη προσφορά στη χώρα.

Ο ρόλος της είναι πολύπλευρος.Είναι Γυναίκα,είναι σύζυγος,είναι μάνα και ταυτόχρονα αγρότισσα και η διαφορά της απ’ όλες τις εργαζόμενες γυναίκες είναι η ιδιαιτερότητα της δουλειάς της.
Το γεγονός ότι στην ύπαιθρο κρατιούνται ακόμα οι παραδόσεις σίγουρα το οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στην ελληνίδα αγρότισσα, ενώ με την ευαισθησία, την εργατικότητα και το γούστο που την διακρίνει δημιουργεί ένα ιστό και ένα πυρήνα γύρω από τη μάνα γη, ενισχύοντας τη ραχοκοκαλιά της υπαίθρου όπου συμβάλει καθοριστικά στην ερήμωση αυτής.


Το νόημα αυτής της μέρας είναι να της δώσει τη δύναμη να διεκδικήσει τα ανθρώπινα δικαιώματά της.
Αξίζει την προσοχή όλων μας γιατί υπάρχει και γιατί συνεχίζει να αγωνίζεται και να παλεύει για ένα καλύτερο αύριο.
Σήμερα λοιπόν, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η στήριξή της για το πολύπλευρο και πολυδύναμο έργο που επιτελεί.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *