ροή ειδήσεων

Ρωσικό ΜΜΕ καρφώνει τον Ερντογάν: Θέλει την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας!



«Υπάρχουν πολλά σημάδια ότι η Άγκυρα θέλει να αναβιώσει το όνειρο της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας με ένοπλα μέσα», αναφέρει μεγάλη ρωσική εφημερίδα.

«Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που κυριαρχεί ο μεσσιανισμός και η πίστη στη δική τους παντοδυναμία, υπάρχουν πολύ λίγες χώρες που κατέχονται από αυτοκρατορικές εμμονές», συνεχίζει το ρωσικό άρθρο.

Μία από αυτές είναι η Τουρκία, που θέλει να ενσωματώσει αυτές τις ιδέες στην πράξη, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης εισβολής σε γειτονικά κράτη, κάτι που απειλεί να καταστρέψει τις σχέσεις της Άγκυρας, με τους παραδοσιακούς συμμάχους και υπερεθνικούς θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ.

Που θα στοχεύσει η Άγκυρα μετά την εισβολή στην Συρία;

Τα Βαλκάνια κυρίως αποτελούν προνομιακό χώρο για την Άγκυρα, η οποία συνεχίζει να ακολουθεί μια πολιτική «ήπιας εξουσίας», βοηθώντας τους Αλβανούς να αποκαταστήσουν ιστορικά κτίρια, κάτι που υλοποιούν και στην Βοσνία και τα Σκόπια, ενώ στις υπόλοιπες χώρες έχουμε διείσδυση οικονομικού χαρακτήρα .

«Η Τουρκία είναι πλέον στην πραγματικότητα η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει ανυψώσει σε δυσθεώρητα ύψη την ιδέα του ιστορικού ρεβανισμού στο βαθμό μιας νέας κρατικής ιδεολογίας. Οι Τούρκοι δεν θέλουν να σβήσουν από τον χάρτη όλους όσους γύρω τους, παρά μόνο τους αδύναμους, αλλά στον κατάλογο αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, Αρμένιοι και Έλληνες», δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Σε ομιλία του πριν μερικούς μήνες σε συνάντηση υποστηρικτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι Τούρκοι και οι Σύροι ανήκουν σε ένα έθνος και ζούσαν κάποτε κάτω από μια σημαία για σχεδόν 400 χρόνια.

Και πρόσθεσε: «Η Δαμασκός ήταν δική μας, το Χαλέπι ήταν δικό μας και βρίσκονταν στα σύνορα του έθνους μας που έχει οριοθετήσει το Οθωμανικό Γενικό Συμβούλιο».

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι επικαλούνται το οθωμανικό όρκο, που περιλαμβάνει εδάφη σε Αιγαίο Δυτική Θράκη, Βουλγαρία κά.

(Όσον αφορά το χάρτη, που υπάρχει συνημμένος στον Εθνικό Όρκο, αυτός περιλαμβάνει τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, την Δυτική Θράκη, μέχρι το Νέστο ποταμό, την Κύπρο, την Αντιόχεια, το Χαλέπι, την Τζαραμπλούζ, την Ντερ αλ Ζορ, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τη Σουλεϊμανγία).

Αμυντικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι ο Ερντογάν επιδιώκει να επεκτείνει τα σύνορα της Τουρκίας με το σύνθημα της οθωμανικής κληρονομιάς και για αυτό εργάστηκε για να υποστηρίξει τρομοκρατικές συμμορίες ισλαμιστών, ούτως ώστε να επιτύχει αυτές τις φιλοδοξίες, υπό την ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και μετά την Συρία θα στραφεί δυτικά σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Βουλγαρία διότι εκεί στοχεύει πραγματικά.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK), υλοποιούν το συγκεκριμένο σχέδιο με αφορμή εκκαθαρίσεις στην Βόρεια Συρία εναντίων των Κούρδων του YPG. Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε με αυτές τις δικαιολογίες σε περιοχές όπως Al Bab, Jarablus και Afrin.

Η Τουρκία, έχει φροντίσει να απλωθεί από την Συρία αλλά και αλλού στα Βαλκάνια έως το Αιγαίο και το Λιβυκό Πέλαγος και την Κύπρο, εισβάλλοντας αλλού µε στρατιώτες, αλλού µε επενδύσεις και αλλού µε γεωτρύπανα .

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *