ροή ειδήσεων

Ποια μνημεία διεκδικούν οι Τούρκοι από την Ελλάδα



Μετά το μισό Αιγαίο, τα ελληνικά νησιά που καλοβλέπουν, και τα συνορα της καρδιάς τους ήρθε η ώρα να ακούσουμε και για τα μνημεία που διεκδικούν οι Τούρκοι. Μάλιστα το παράπονο τους είναι πως θέλουν να συντηρήσουν, λένε, τα μνημεία τα οποία χαρακτηρίζουν ως Οθωμανικά αλλά όπως λένε η Ελλάδα… δεν τους αφήνει.

Γράφει ο Κώστας Αττίας


Παράπονα και πολιτιστικού περιεχομένου έκαναν οι Τούρκοι σε συμπόσιο για τα προβλήματα της …«τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα»!!! Στο επίκεντρο τους μπήκε η Ρόδος. Η επιλογή του νησιού δεν φαίνεται να είναι τυχαία αφού οι Τούρκοι λένε πως στην Ρόδο υπάρχουν περισσότερα μνημεία τους από ότι υπάρχουν σε αντίστοιχες πόλεις στην Τουρκία.

Και κάπως έτσι ανάμεσα στα άλλα που διεκδικούν οι Τούρκοι από την Ελλάδα μπήκε και το κεφάλαιο “πολιτισμός και ιστορία” με τους Τούρκους να διαμαρτύρονται γιατί η Ελλάδα δεν τους αφήνει, λένε, να κάνουν εργασίες αποκατάστασης σε μνημεία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Κάτι βέβαια που υποκρύπτει και μελλοντικές εδαφικές – οικονομικές διεκδικήσεις και ας μην το λένε.

Αυτούς τους ισχυρισμούς αναδεικνύει μάλιστα το πρακτορείο Αναντολού. Σε δημοσίευμα του στο οποίο μίλησε ακαδημαϊκός από την Τουρκία υποστηρίζει πως στην χώρα μας υπάρχουν 20.000 μνημεία τα οποία η Ελλάδα ποτέ δεν επέτρεψε στην Τουρκία να τα επισκευάσει.

Όπως λένε η χώρα μας δεν νοιάζεται για τα μνημεία αυτά και συντηρεί μόνο όσα είναι σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα οι Τούρκοι καταγγέλλουν την Ελλάδα επειδή όπως λένε δεν χαρακτηρίζει ως Οθωμανικά ή τούρκικα τα μνημεία κάτι που αν γινόταν θα επέτρεπε στην Τουρκία να έχει λόγο στην συντήρηση τους. Αυτό άλλωστε κάνουν στα υπόλοιπα Βαλκάνια μέσω μιας ειδικής υπηρεσίας που έχουν φτιάξει.Πηγαίνοντας ακόμα πιο πέρα λένε πως ακόμα και όσα μνημεία αποκαθίστανται χάνουν τον χαρακτήρα τους γιατί γίνονται επεμβάσεις από τους Έλληνες που τους αλλοιώνουν τον αρχικό τους σχεδιασμό.

Η Ελλάδα δεν έχει απαντήσει στους ισχυρισμούς αυτούς καθώς κατά πάγια τακτική της χώρας τα προβλήματα που προφανώς θα προκύψουν στο μέλλον δεν αντιμετωπίζονται πριν να φτάσουν να γίνουν τόσο μεγάλα ώστε να είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Για του λόγου το αληθές έχει ενδιαφέρον να πούμε πως τα όσα λέει καθηγήτρια τουρκικού πανεπιστημίου στο πρακτορείο τα έχει ήδη υιοθετήσει και Ολλανδός ιστορικός ο οποίος έχει στείλει και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στις ελληνικές αρχές την οποία συνυπογράφουν προβεβλημένοι ακαδημαϊκοί της χώρας του.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *