ροή ειδήσεων

"Φαινόμενο του Λαζάρου": Πέθανε δύο φορές μέσα σε τρεις ώρες σε διαφορετικά νοσοκομεία



Η 45χρονη απεβίωσε στο νοσοκομείο, πιστοποιήθηκε ο θάνατός της αλλά όπως μεταφερόταν στο σπίτι για την προετοιμασία της κηδείας, ζωντάνεψε.



Η πρώτη περίπτωση του "φαινομένου του Λαζάρου" στην Ινδία και μία από τις λιγοστές παγκοσμίως, καταγράφηκε προ ημερών, με μια 45χρονη να κηρύσσεται δύο φορές νεκρή από δύο διαφορετικά νοσοκομεία μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Η γυναίκα υπέφερε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, όπως αναφέρουν οι Times of India. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο αλλά η θεραπεία δεν κύλησε καλά και απεβίωσε, με τους γιατρούς να πιστοποιούν τον θάνατό της. Η οικογένειά της χρειάστηκε να περιμένει στο νοσοκομείο για περίπου τρεις ώρες μέχρι να βρεθεί ελεύθερο ασθενοφόρο και να μεταφέρει το άψυχο σώμα στο σπίτι για την προετοιμασία της κηδείας.

Στον δρόμο προς το σπίτι όμως, οι συγγενείς της διαπίστωσαν ότι η γυναίκα κουνιόταν και ανέπνεε και πήγαν σε άλλο νοσοκομείο. Εκεί, μετά από δύο ώρες προσπαθειών αναζωογόνησης, η 45χρονη κηρύχθηκε και πάλι νεκρή, για τελευταία φορά.

"Με ιατρικούς όρους, αυτή η κατάσταση ονομάζεται φαινόμενο του Λαζάρου και σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί μόνο 38 περιπτώσεις μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Δρ. Ντασάρι Χαρίς, επικεφαλής του ιατροδικαστικού τμήματος του νοσοκομείου σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον γιατρό, ορισμένα φάρμακα που χορηγούνται σε ασθενείς σε δύσκολες στιγμές μπορεί να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις και εκτιμάται ότι μπορεί να "δώσουν ζωή" προσωρινά μετά τον θάνατό τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *