ροή ειδήσεων

To άγχος του Γερμανού για την ¨τουρκική μειονότητα¨της Ελλάδας…



¨Οι Τούρκοι στα νησιά βρίσκονται αντιμέτωποι με σφοδρή αφομοίωση¨

Ο αντιπρόεδρος της FUEN Γκόστα Τοφτ, δήλωσε πως οι Τούρκοι των Δωδεκανήσων που ανήκουν στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της σφοδρής αφομοίωσης.


Στα Δωδεκάνησα ζει μια τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα περίπου 6.000 ατόμων.

Ο αντιπρόεδρος της FUEN Γκόστα Τοφτ, σε δήλωση που έκανε προς το πρακτορείο Αναντολού, υπογράμμισε την σημασία που έχει η εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα για τους Τούρκους που ζούνε σε Ρόδο, Κω και στα άλλα νησιά.

Ο Τοφτ οποίος είναι ο ίδιος μέλος της γερμανικής μειονότητας που ζει στην Δανία, δήλωσε πως ¨Αν δεν μαθαίνουν στο σχολείο την γλώσσα τους, αυτό συνιστά μια σφοδρή αφομοίωση και αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή¨.

Ο Τοφτ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μετείχε στο Διεθνές Συμπόσιο Βακουφίων Ρόδου και Κω που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη, ανέφερε πως στην Δανία υπάρχουν δίγλωσσα σχολεία τα οποία χρηματοδοτούνται από το κράτος.


Ο Τοφτ θύμισε πως αυτού του είδους τα σχολεία δεν υπάρχουν στα ελληνικά νησιά και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη και στα νησιά.

Ο Τοφτ δήλωσε: ¨Πρέπει να δεχθούν την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, αυτό είναι μια πραγματικότητα. Εάν δεν το δεχθούν, τότε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση από την διεθνή κοινότητα¨ και πρόσθεσε πως η λύση περνά μέσα από την έναρξη διαλόγου.

Ο Τοφτ δήλωσε πως ¨Πρέπει να βρούμε μια νέα μέθοδο για την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στην τουρκική μειονότητα και το κράτος της Ελλάδας¨.

tourkikanea

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/10/19 01:02

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΜΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ...ΦΟΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΛΟΙ...ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ...ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΗΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ...ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΜΟΥ!!! ΑΡΑΓΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΣΤΕ? ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ?? ...ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *