ροή ειδήσεων

Τα 10 πιο άπιστα επαγγέλματα

Τα επαγγέλματα που έχουν κάνει έχουν κάνει την απιστία δεύτερο επάγγελμα



Το θέμα απιστία αποτελεί μια από τις βασικότερες αιτίες χωρισμού των ζευγαριών και προκαλεί μεγάλη πληγή στους συντρόφους τις περισσότερες φορές.

Αν ρωτήσει κανείς 100 ανθρώπους αν έχουν επηρεαστεί κάποια στιγμή στη ζωή τους από την απιστία, το 80% θα απαντήσει καταφατικά. Και αυτό γιατί η απιστία δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο τους συντρόφους αλλά και τα παιδιά και τους φίλους, τους γονείς, όλο το περιβάλλον γύρω από το ζευγάρι.

Κάποια επαγγέλματα ωστόσο φαίνεται να κουβαλούν γονιδιακά και κοινωνικά, μια μεγαλύτερη τάση για αμαρτίες, όπως η απιστία.

Στην κορυφή βρίσκονται οι πολιτικοί που έχουν άπλετη εξουσία, ενώ δεύτεροι έρχονται οι χειρουργοί, οι οποίοι αισθάνονται σαν μικροί θεοί, όταν επεμβαίνουν για να σώσουν ζωές, ενώ τρίτοι είναι οι δικηγόροι με έχουν το χάρισμα της ρητορείας που καταφέρνουν να «μαγέψουν» τους πελάτες τους και τις δικαστικές αίθουσες.

Η πολιτική, η ιατρική και η δικηγορία είναι τρία επαγγέλματα που, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν έναν κοινό χαρακτήρα.

Είναι επιθετικά και σε βαθμό επιβίωσης δαρβινικά τα πιο δύσκολα ενώ αν προσθέσει κανείς και το μικρόβιο της εξουσίας, που λειτουργεί άκρως αφροδισιακά, το μείγμα είναι εκρηκτικό και για τον περίγυρο γοητευτικό.

Οι χειρουργοί με τη σειρά τους νιώθουν σαν μικροί θεοί, όταν επεμβαίνουν για να σώσουν ζωές ή όταν ο απλός άνθρωπος απέναντι τους βλέπει σαν θεούς και τους πιστεύει περισσότερο και από τη μάνα του. Αυτό το είδος ερωτικής σχέσης, που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο, που κρατά τη ζωή σου στα χέρια του, μπορεί και να μεταφραστεί σαν τον έρωτα, ως αντίδοτο του θανάτου. Η λατρεία και ο θαυμασμός από την μοιχεία είναι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Οι δικηγόροι, τέλος, έχουν ένα πλεονέκτημα. Είναι ψυχίατροι, ψυχαναλυτές, αλλά πληρώνονται όταν είναι καλοί στο πολλαπλάσιο από μια απλή συνεδρία στο ντιβάνι.

Οι περισσότεροι, δε, είναι καλοί ρήτορες και μαγεύουν με το πολύπλοκο λεξιλόγιό τους τους πελάτες. Οι δικηγόροι είναι εξομολογητές και κοινωνιολόγοι, ξέρουν τόσα για την ανθρώπινη ψυχή, αφού οι πελάτες τους είναι αμαρτωλοί συνήθως, θεμιτά ή αθέμιτα.
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνές επίπεδο η 10άδα με τα πιο άπιστα επαγγέλματα έχει ως εξής:

1. Πολιτικοί
2. Χειρουργοί (και άλλοι ιατροί, νοσηλευτές)
3. Δικηγόροι (συμβολαιογράφοι, δικαστές)
4. Οικονομολόγοι (τραπεζικοί, brokers, αναλυτές)
5. Επαγγελματίες των τεχνών και του θεάματος (μουσικοί, φωτογράφοι, ηθοποιοί, μοντέλα)
6. Επιχειρήσεις (CEOs, διευθυντές, γραμματείς)
7. Αθλητές (προπονητές, γυμναστές)
8. Επαγγελματίες της Επικοινωνίας (δημοσιογράφοι, δημόσιες σχέσεις, επικοινωνιολόγοι)
9. Επαγγέλματα της νύχτας (Djs, χορευτές, σερβιτόροι)
10. Αεροπορία (πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές, αεροσυνοδοί)

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *