ροή ειδήσεων

Δείτε τον νέο τρόπο που χρησιμοποιούν για να σας κλέψουν το αυτοκίνητο (βίντεο)



Ένα ιδιαίτερο video κλοπής αυτοκινήτου κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και χωρίς να του φανεί δύσκολο, ο ληστής εξουδετερώνει κάθε σύστημα ασφάλειας ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.

Αυτά είναι πλάνα από κάμερα ασφαλείας σε χώρο στάθμευσης στην Αγγλική επαρχία. Ο ψηφιακός ληστής, με μία ειδική συσκευή, ανιχνεύει το σήμα από το smart key, ανοίγει το αυτοκίνητο, ενεργοποιεί τον κινητήρα και εξαφανίζεται. Η συγκεκριμένη τακτική ξεκλειδώματος αυτοκινήτου, συμβαίνει και στην Ελλάδα. Έχει σημειωθεί ήδη ένας σημαντικός αριθμός από αυτά τα περιστατικά. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι συμβαίνουν βράδια Σαββατοκύριακου.




Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα έρευνας του γερμανικού ADAC σε 237 αυτοκίνητα με «έξυπνα» κλειδιά από 30 διαφορετικούς κατασκευαστές, τα 230 από αυτά αποδείχθηκε ότι είναι ευάλωτα στους χάκερς. Οι συγκεκριμένοι χάκερς χρησιμοποιώντας κάποιες ειδικές συσκευές ξεκλειδώνουν και εκκινούν τα αυτοκίνητα. Μόνο 3 κλειδιά μπορούν να μη δεχθούν την εντολή τέτοιων συσκευών. Αυτές οι συσκευές μέσω συστήματος «scanning» εντοπίζουν πού υπάρχουν «έξυπνα» κλειδιά και τα ανοίγουν.

Πάντως ορισμένοι κατασκευαστές για να προστατέψουν αμάξια ακριβά, έχουν τοποθετήσει ειδικούς ανιχνευτές κίνησης στα ασύρματα κλειδιά τους, ώστε να μην μπορεί να κλέψει κανείς το σήμα τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *