ροή ειδήσεων

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Προφυλακίστηκαν μετ’ επεισοδίων οι κατηγορούμενοι


Οι δύο κατηγορούμενοι για την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» κρίθηκαν προφυλακιστέοι, αφού αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Επεισόδια με δακρυγόνα και κρότου λάμψης εντός των δικαστηρίων.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».



Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα κακουργήματα που τους αποδόθηκαν ενώπιον των τακτικών ανακριτών, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα του έκρινε προφυλακιστέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, απολογούμενοι τόσο για την οργάνωση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνα» όσο και για συνολικά πέντε ενέργειες, και ειδικότερα για τρεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και στις πρεσβείες Μεξικό και Γαλλίας. Τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί, εκτός από τη συμμετοχή στην οργάνωση και ληστεία κατά περίσταση, είναι αυτά της έκρηξης και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών.

Κατά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, προκλήθηκαν επεισόδια έξω από το κτίριο 9 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν τουλάχιστον τρεις χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ πέταξαν και χημικά στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλληλέγγυοι είχαν προχωρήσει νωρίτερα σε συνθήματα ενώ αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι πετάχτηκαν και μερικά μπουκάλια προς τους πάνοπλους αστυνομικούς.

Οι απολογίες

Αναλυτικότερα, ο 41χρονος φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στο Χολαργό και στην συμμετοχή στην οργάνωση. Φέρεται να υποστηρίζει πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση -καθώς δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα- είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική, όπου αναφέρθηκε ότι ο 41χρονος είναι τρομοκράτης.

Σε άρνηση των κατηγοριών προχώρησε και ο 45χρονος. Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα. «Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *