ροή ειδήσεων

Κινδυνεύουν με οριστικό λουκέτο όλες οι πίστες της Ελλάδας



Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να βάλει τέλος στο τσιγάρο σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους - Μάλιστα χτες βγήκε η απόφαση για το...μαχαίρι στο τσιγάρο με τσουχτερά πρόστιμα.


Η πυγμή που δείχνει η κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου «πονοκεφαλιάζει» τους επιχειρηματίες σε μεγάλες και μικρές πίστες που αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα βρεθούν αντιμέτωποι είτε με τσουχτερά πρόστιμα είτε με λουκέτα. Και αυτό γιατί η παρατεταμένη παραβίαση του νόμου θα τους επιφέρει οριστικό κλείσιμο της επιχείρησής του.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ.

Για την κατηγορία αυτή των κέντρων εμβαδού άνω των 100τ.μ. το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.

Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300 τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.


Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News



Όσον αφορά τους θεριακλήδες που καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.





Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *