ροή ειδήσεων

Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ: Αυξάνουμε τη φύλαξη των συνόρων, δυσκολεύουμε τη διαδικασία ασύλου



Σε Κω και Λέρο, δήμαρχοι και κάτοικοι «μπλόκαραν» πλοίο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες. Για να αναδείξουν την ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος, λέει στο Sputnik, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Ιωάννης Παππάς. Δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη σημερινή δραματική κατάσταση.


Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με δημάρχους και κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα και να επιχειρούν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο νέες μετακινήσεις ανθρώπων προς τα λιμάνια των νησιών τους.

«Οι δημοτικές αρχές που απαγόρευσαν τον ελλιμενισμό πλοίου που μετέφερε τους μετανάστες, έγινε, θεωρώ, για να αναδειχθεί η ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος, και όχι γιατί θέλουν να αναδείξουν το ζήτημα εις βάρος της κυβέρνησης. Άλλωστε, τόσο με τον δήμαρχο της Κω, όσο και με τον δήμαρχο της Λέρου, υπάρχει συνεργασία με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Ιωάννης Παππάς.

Τονίζοντας ότι η σημερινή δραματική κατάσταση αποτελεί δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τις Αρχές χωριών και πόλεων να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος.

«Η κατάσταση στα νησιά μας είναι δραματική. Σηκώνουν δυσανάλογο βάρος, σε σχέση με τις δυνατότητες τους. Ζούμε εν μέσω μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης. Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα, που παρουσιάζουν, όχι μόνο την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας, αλλά και την τεράστια συγκέντρωση προσφύγων στα παράλια της Τουρκίας. Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή είναι δημιούργημα της λογικής «ανοιχτών συνόρων» του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο το κληρονομήσαμε εμείς και καλούμαστε να το λύσουμε. Επιβάλλεται να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, οι Αρχές των πόλεων και των χωριών που καλούνται να υποδεχτούν τους πρόσφυγες, για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος. Οι τοπικές κοινωνίες όλων των περιφερειών πρέπει να καταλάβουν, ότι η διαχείριση του προβλήματος επιβάλλει να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος του μεταναστευτικού. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αποσυμφόρηση των νησιών», εξηγεί ο κύριος Παππάς.
Με πρακτικές καθημερινά, η μάχη για το μεταναστευτικό

Σχολιάζοντας την πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης επί του προσφυγικού, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ τόνισε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα μείνει μακριά από ακραίες φωνές και λύσεις.

«Σε καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προβεί σε τέτοιες ακραίες λύσεις. Αυξάνουμε τη φύλαξη των συνόρων μας τόσο με τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού, όσο και με της Frontex, διαχωρίζουμε μετανάστες από πρόσφυγες, δυσκολεύουμε τη διαδικασία ασύλου, επαναπροωθούμε τους μετανάστες στην Τουρκία, αποσυμφορούμε τα νησιά από το δυσανάλογο βάρος», κατέληξε ο κύριος Παππάς.

sputniknews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *