ροή ειδήσεων

Εκκλησία της Ελλάδας: Τέλος οι κηδείες και τα μνημόσυνα



Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της αποτέφρωσης των νεκρών αρχίζει η Εκκλησία της Ελλάδας, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης στη χώρα.


Το ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) που πραγματοποιήθηκε χθες (06/11) στη Μονή Πετράκη και η οποία αποφάσισε να ενημερώσει σχετικά τους πιστούς μέσω του φυλλαδίου «Προς τον Λαό».



«Επί του θέματος δε αυτού εμμένει ως οφείλει στην δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», αναφέρει η ΔΙΣ.

Η Εκκλησία παραμένει σταθερή στις θέσεις της και όπως έχει τονίσει παλαιότερα, για όποιον επιλέγει την αποτέφρωση δεν θα τελείται νεκρώσιμος ακολουθία και μνημόσυνο ενώ επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του οικείου μητροπολίτου η τέλεση απλώς τρισάγιου.

«Η αποτέφρωση του σώματος δεν είναι σύμφωνη προς την πράξη και παράδοση της Εκκλησίας για θεολογικούς, κανονικούς και ανθρωπολογικούς λόγους».

Ήδη, οι ιερείς στη Μητρόπολη Θηβών έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούν να τελέσουν νεκρώσιμη ακολουθία σε άτομο που αποφάσισε την καύση και όχι την ταφή του σώματός του, χαρακτηρίζοντας την πρακτική της αποτέφρωσης «αντιπαραδοσιακή και αντιχριστιανική».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *