ροή ειδήσεων

Novartis : Παραγγελία για ποινική δίωξη κατά Ανδρέα Λοβέρδου για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση

Παραγγελία από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη - Τι απαντά ο πρώην υπουργός



Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση NOVARTIS. Η εισαγγελέας του αποδίδει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση. Η δίωξη, όπως είναι γνωστό, παραγγέλεται μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της δίωξης ο Α. Λοβέρδος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει».


H δικογραφία για το πρόσωπο του κ. Λοβέρδου είχε διαβιβαστεί και πριν από λίγους μήνες στη Βουλή , οπότε και είχε αρθεί η ασυλία του – όπως και ο ίδιος είχε ζητήσει – προκειμένου να δώσει εξηγήσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης . O κ. Λοβέρδος τότε είχε κληθεί ως ύποπτος μετά τις καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Ο κ. Λοβέρδος, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς τόσο την ομιλία του στο Κοινοβούλιο για την υπόθεση της Νοvartis, όσο και τις μηνύσεις που έχει καταθέσει αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αυτή κάνοντας λόγο για σκευωρία.


Ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή από την αποτίμηση – αξιολόγηση προκύπτουν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη και ως εκ τούτου είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας του.
Τι είχε δηλώσει ο Λοβέρδος

Σε παλαιότερη δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε πει:

«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας «Νοβάρτις».

»Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει.

»Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό.

»Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα.»


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *