ροή ειδήσεων

Καστελόριζο: Ενόχλησε την τουρκική Sabah η άσκηση Εθνοφυλάκων της 95 ΑΔΤΕ



Καστελόριζο: Ενόχλησε την τουρκική Sabah δημοσίευμα στο Armyvoice – Ζητά την αποστρατικοποίηση του νησιού λόγω άσκησης Εθνοφυλάκων

Αφορμή για καυγά φαίνεται ότι ψάχνει η Τουρκία και «πιάστηκε» από το δημοσίευμα του Armyvoice.gr για την άσκηση των Εθνοφυλάκων της 95 ΑΔΤΕ στο Καστελόριζο.

Η τουρκική εφημερίδα Sabah η οποία συνήθως απηχεί τις απόψεις του Ταγίπ Ερντογάν, έχει αφιερώσει ολόκληρο δημοσίευμα,

με βάση το αποκλειστικό δημοσίευμα του Armyvoice.gr για την καταπληκτική άσκηση των εθνοφυλάκων την περασμένη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Η κίνηση της 95 ΑΔΤΕ αιφνιδιάσε την Τουρκία η οποία έσπευσε να σηκώσει μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να δει τι συμβαίνει.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr το τουρκικό αεροσκάφος πετούσε γύρω από την περιοχή πάνω απο μια ώρα.

Οι Τούρκοι δεν πίστευαν στα μάτια τους! Ήταν πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο και μάλιστα με τη συμμετοχή των Εθνοφυλάκων.

Η εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων μας, ενόχλησε την τουρκική εφημερίδα, και άρχισε να παραληρεί με τις γνωστές τουρκικές θέσεις περί δήθεν στρατικοποίησης των νήσων του ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε το δημοσίευμα της Sabah που αναφέρεται στο αποκλειστικό δημοσίευμα του Armyvoice.gr για το Καστελόριζο.





Καστελόριζο: Οι παραλογες τουρκικές απαιτήσεις

Η τουρκική απαίτηση είναι παράλογη καθώς:

Τα Δωδεκάνησα (στα οποία περιλαμβάνεται το Καστελόριζο) παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα “κατά πλήρη κυριαρχία” από τη Σύμβαση Ειρήνης των Παρισίων, μεταξύ Ιταλίας και Συμμάχων, τον Απρίλιο του 1947.

Στα Δωδεκάνησα υφίστανται ορισμένες δυνάμεις εθνοφυλακής, οι οποίες έχουν δηλωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις της συμφωνίας CFE.

• Η Τουρκία δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν τη Συνθήκη του 1947, η οποία, επομένως, αποτελεί “res inter alios acta” γι’ αυτήν, δηλαδή ζήτημα που αφορά άλλα κράτη.

Σύμφωνα δε με το άρθρο 34 της Συνθήκης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών, “μια συνθήκη δεν δημιουργεί υποχρεώσεις ή δικαιώματα για τρίτες χώρες” εκτός των συμβαλλομένων.


• Η πρόβλεψη περί αποστρατικοποίησης των Δωδεκανήσων έγινε μετά από αποφασιστική παρέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης και απηχεί τις πολιτικές σκοπιμότητες της Μόσχας εκείνη τη χρονική περίοδο.

Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι τα καθεστώτα αποστρατικοποίησης έχασαν το λόγο ύπαρξής τους με τη δημιουργία των συνασπισμών του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ως ασύμβατα με τη συμμετοχή χωρών σε στρατιωτικούς συνασπισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, το καθεστώς της αποστρατικοποίησης έπαψε να εφαρμόζεται για τα ιταλικά νησιά Panteleria, Lampedusa, Lampione και Linosa,

καθώς και για τη Δ. Γερμανία από τη μια πλευρά, και τη Βουλγαρία, Ρουμανία, Αν. Γερμανία, Ουγγαρία και Φιλανδία από την άλλη πλευρά.

Πέραν των ανωτέρω, η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλο κυρίαρχο κράτος στον κόσμο, δεν μπορεί να παραιτηθεί από το φυσικό και νόμιμο δικαίωμά της για άμυνα

σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά των νησιών της ή οποιουδήποτε άλλου μέρους της επικράτειάς της.


Πόσο μάλλον, τη στιγμή που η Τουρκία, παραβιάζοντας κατάφωρα τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών,

την απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *