ροή ειδήσεων

Σε λουκέτο οδηγείται η Thomas Cook Γερμανίας την 1η Δεκεμβρίου

Βάσιμες ελπίδες για Oger και Bucher - ΑΠΩΛΕΙΑ 1000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

thomas

Η Thomas Cook Γερμανίας οδηγείται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε κλείσιμο την 1η Δεκεμβρίου, που θα σημάνει την απώλεια 1.000 θέσεων εργασίας, μετά την αποτυχία να βρεθεί αγοραστής. Ωστόσο, ορισμένες από τις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενδέχεται να πωληθούν χωριστά, «εξοικονομώντας» περίπου 1.000 θέσεις εργασίας. Η Thomas Cook Touristik GmbH, η εταιρεία χαρτοφυλακίου για τις δραστηριότητες του Thomas Cook στη Γερμανία, πιθανότατα θα σταματήσει να λειτουργεί επίσημα την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση των διαχειριστών αφερεγγυότητας. Παρά τις εντατικές συνομιλίες, δεν βρέθηκε κανένας επενδυτής για την εταιρεία στο σύνολό της, που απασχολεί περίπου 2.100 υπαλλήλους. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία, με έδρα το Oberursel, κοντά στη Φρανκφούρτη, να προετοιμάζεται από τώρα για να κλείσει. Ο Fabio Algari, προσωρινός διαχειριστής της εταιρείας, δήλωσε: «Πριν από έξι εβδομάδες ξεκινήσαμε μια πολύ φιλόδοξη διαδικασία με στόχο να βρούμε έναν επενδυτή για ολόκληρο τον γερμανικό όμιλο Thomas Cook, αλλά παρά τις άοκνες διαπραγματεύσεις ο χρόνος είναι τώρα εναντίον μας. Δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την Thomas Cook Touristik GmbH». Νέοι ιδιοκτήτες για τους Bucher, Öger, Sentido και Smartline; Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα για δύο θυγατρικές τουριστικών πρακτόρων: Öger Tours, με έδρα το Αμβούργο και Bucher Reisen, με έδρα το Meerbusch, κοντά στο Ντίσελντορφ. «Υπάρχει έντονη ζήτηση από τους επενδυτές για τους Bucher Reisen και Öger Tours. Οι διαπραγματεύσεις για την πώήσή τους, είναι πολύ προχωρημένες», δήλωσε η Julia Kappel-Gnirs, προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας για τις δύο εταιρείες. 

Η κατάσταση είναι παρόμοια για μερικά από τα εμπορικά σήματα ξενοδοχείων και τις δραστηριότητες του ταξιδιωτικού πρακτορείου.»Τίποτα δεν έχει υπογραφεί ακόμα αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι οι δραστηριότητες franchise των ξενοδοχείων Sentido και Smartline, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων τους, σύντομα θα έχουν νέους ιδιοκτήτες», πρόσθεσε η Kappel-Gnirs. Οι διαχειριστές αφερεγγυότητας ελπίζουν επίσης να βρουν αγοραστές για την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου «Golden Gate», καθώς και τα εμπορικά σήματα tour operators Neckermann και Air Marin. Για την εταιρεία GFR στο Μπόχουμ υπάρχει ξεχωριστή διαδικασία για την πώληση και υπάρχουν αρκετές προσφορές στρατηγικών επενδυτών και άλλων φορέων. «Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία», επιβεβαίωσε η Julia Kappel-Gnirs. Οι θέσεις εργασίας περίπου του μισού εργατικού δυναμικού των 2.100 ατόμων θα εξοικονομηθούν εάν όλες αυτές οι επιχειρηματικές μονάδες πωληθούν με επιτυχία, σύμφωνα με τους διαχειριστές της αφερεγγυότητας. Οι πελάτες θα μπορούσαν να λάβουν αποζημίωση τον Δεκέμβριο 

Εν τω μεταξύ, η ασφαλιστική εταιρεία Zurich Versicherung της Thomas Cook Γερμανίας, αναμένει να ξεκινήσει να καταβάλλει αποζημιώσεις τον Δεκέμβριο σε πελάτες που επλήγησαν από την χρεωκοπία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αλλά δεν είναι σαφές τι ποσά θα επιστραφούν, καθώς το συνολικό μέγεθος των ζημιών δεν είναι ακόμα γνωστό, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο. Ωστόσο, το ποσό της ασφαλιστικής προστασίας της εταιρείας των 110 εκατομμυρίων ευρώ σίγουρα δεν θα είναι αρκετό, για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις των 660.000 πελατών με ανοικτές κρατήσεις κατά τη στιγμή της αφερεγγυότητας. Από την 1η Νοεμβρίου, έχουν ήδη υποβληθεί 150.000 αξιώσεις, συνολικού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος της Zurich Versicherung. Η εφημερίδα Bild-Zeitung ανέφερε ότι οι αξιώσεις θα μπορούσαν να φθάσουν τα € 500 εκατομμύρια, αφήνοντας μέχρι 400 εκατομμύρια ευρώ ακάλυπτα, μετά την εξάντληση του ποσού της ασφαλιστικής κάλυψης. 

MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *