ροή ειδήσεων

Καλεντερίδης: «Είναι εφιαλτικά αυτά που σκέφτονται οι Τούρκοι»



«Με βάση τη λογική Τουρκίας ούτε η Πελοπόννησος έχει ΑΟΖ γιατί είναι νησί»



«Χτυπάμε το σαμάρι και ότι το γαΐδούρι», σχολίασε ο γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και η Λίδα Μπόλα το τελεσίγραφο Δένδια προς τη Λιβύη, με αφορμή τη συμφωνία της με την Τουρκία που ανάβει φωτιές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Καλεντερίδης μίλησε για ένα εφιαλτικό σενάριο, εκτιμώντας ότι εκτός από την προκλητική αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Καστελόριζο από την Άγκυρα, «θα ακολουθήσουν κι άλλα», καθώς η Τουρκία βλέπει μια «σκευωρία» του διεθνούς παράγοντα, που έχει ως στόχο να την πλήξει.

«Με βάση τη λογική Τουρκίας ούτε η Πελοπόννησος έχει ΑΟΖ γιατί είναι νησί», είπε και εκτίμησε ότι η Τουρκία θέλει να «κόψει» στη μέση το Αιγαίο, τονίζοντας πως «επικαλείται ορισμένες αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων».

«Είναι εφιαλτικά αυτά που σκέφτονται οι Τούρκοι. Δεν μπορούμε να καθησυχάζουμε την κοινή γνώμη. Η συμφωνία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ισχύσει, αλλά δεν παύουν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας», πρόσθεσε ο κ. Καλεντερίδης.

Αναφερόμενος στο διάβημα της Ελλάδας προς τη Λιβύη και το τελεσίγραφο Δένδια, με προειδοποίηση απέλασης του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα, σχολίασε:



«Γιατί χτυπάμε το σαμάρι και όχι τον γάιδαρο; Η κινητήρια δύναμη είναι η Τουρκία. Γιατί το διάβημα δεν έγινε στον Τούρκο κι έγινε στον πρέσβη μιας αδύναμης χώρας; Η Λιβύη είναι υποχείριο. Γιατί δεν κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη;».

«Ο Ερντογάν έχει ένα οθωμανικό όνειρο. Θέλει να χτυπήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, που κατά τον ίδιο προδοτικά υπέγραψε ο Κεμάλ», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Όνειρο των μουσουλμάνων είναι να γίνουν πρώτη παγκόσμια δύναμη».

Καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος τόνισε ότι «Η Λιβύη οφείλει να μας ενημερώσει».

Απαντώντας στο αν υπήρξαν καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης είπε: «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ήξερε τι σημαίνει ‘Γαλάζια πατρίδα’. Ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή συνομιλίες για την οριοθέτηση ζωνών, πρωτίστως με την Αίγυπτο. Η καθυστέρηση οφείλετε στην αιγυπτιακή γραφειοκρατία. Τις τελευταίες εβδομάδες εργάζεται πυρετωδώς η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης «δεν παράγει νομικά αποτελέσματα».

«Δεν στέκεται σε κανέναν διεθνή οργανισμό. Αν κατατεθεί, θα καταπέσει σε πέντε δευτερόλεπτα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *